Wat Is Een Mediaconverter?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Mediaconverter?
Wat Is Een Mediaconverter?

Video: Wat Is Een Mediaconverter?

Video: Wat Is Een Mediaconverter?
Video: Что Такое Оптический Медиаконвертер и Как Это Использовать? | FS.COM 2024, Mei
Anonim

Een mediaconverter is een apparaat waarmee gegevens van het ene medium naar het andere kunnen worden overgedragen. Met dit mechanisme kunnen objecten op afstand aan elkaar worden gekoppeld via glasvezelverbindingen.

media-omzetter
media-omzetter

De markt voor IP-videobewaking groeit en ontwikkelt zich voortdurend, wat wordt bevestigd door talrijke onderzoeken van verschillende marketingbureaus. In dit opzicht blijft de vraag naar actieve netwerkapparatuur groeien in de markt voor beveiligingssystemen. We hebben het over routers, switches, draadloze toegangspunten en mediaconverters.

Hoe het apparaat werkt

Een mediaconvertor is een netwerkapparaat dat is ontworpen om een pakketgegevenstransmissiesysteem van het ene medium naar het andere te organiseren. Dankzij dergelijke apparaten is het mogelijk om systemen met een enorme spanning te creëren. Mediaconverters zijn in staat om het signaalpad om te zetten. Het meest voorkomende medium is koper en alles wat ervan is gemaakt - lichtvezel, koperdraden en optische kabels, die het principe van signaaloverdracht gebruiken via twisted pair en glasvezelcommunicatielijnen.

Bedrijven en organisaties die hun netwerk willen laten groeien, gebruiken vaak mediaconverters. Allereerst is het op zo'n goedkope manier mogelijk om afgelegen afdelingen en structuren op basis van glasvezelverbindingen met elkaar te verbinden, wat uiteindelijk de doorvoer en het aantal eindgebruikers zal vergroten. Met mediaconverters kunt u goedkoop uw LAN upgraden dat nog steeds op koper is gebaseerd, zonder dat een volledige upgrade nodig is.

Classificatie van mediaconverters

Mediaconverters zijn onmisbaar wanneer u gegevens over lange afstanden moet overbrengen. Bijvoorbeeld als u een IP-videobewakingssysteem moet organiseren op een gebied van enkele km² en de overdracht van video en geluid van IP-videocamera's naar een op enige afstand gelegen videobewakingspost moet verzekeren.

Tekenen waarmee deze apparaten worden geclassificeerd:

1. Beheersbaarheid. Mediaconverters kunnen worden beheerd en onbeheerd. Een onbeheerd type kan niet worden geconfigureerd - het werkt in de automatische modus. In sommige gevallen kan het worden omgebouwd tot een bestuurbaar exemplaar door een chassis te installeren. Het tweede type kan worden beheerd met behulp van de webinterface en het SNMP-protocol.

2. De gebruikte koperen poortstandaard. Er kan een van de drie bedrijfsmodusstandaarden worden geselecteerd, die elk een andere baudrate bieden.

3. De gebruikte optische poortstandaard. Hier kunt u ook kiezen uit vier bedieningsnormen, die elk voorzien in het gebruik van verschillende connectoren. Zo is de ST-connector geschikt voor multimode glasvezel en is de FC-connector geschikt voor singlemode. SC- en LC-connectoren zijn het populairst omdat: kan worden gebruikt voor zowel singlemode- als multimode-vezels en verschillen alleen in grootte.

Aanbevolen: