Hoe Maak Je Een Elektronische Database Aan?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Elektronische Database Aan?
Hoe Maak Je Een Elektronische Database Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Elektronische Database Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Elektronische Database Aan?
Video: Een database maken in Excel 2024, April
Anonim

De database is een informatiecomplex dat in elektronische vorm is opgeslagen. De informatie in de database wordt in verschillende formaten opgeslagen: tekst, numeriek. Het is maximaal aangepast voor verdere verwerking en het zoeken naar de benodigde gegevens.

Hoe maak je een elektronische database aan?
Hoe maak je een elektronische database aan?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - MS Access-programma.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Access om een elektronische database te maken. U kunt het op een van de volgende manieren maken: maak een database aan met behulp van de wizard, d.w.z. op basis van de geselecteerde sjabloon. Deze methode is het snelst en handigst wanneer het geselecteerde sjabloon volledig aan uw eisen voldoet. De template bevat al tabellen, formulieren, queries en rapporten. Tot slot kunt u zelf zonder wizard een lege database aanmaken. Om dit te doen, moet u de vereiste objecten toevoegen en vervolgens de database vullen met informatie.

Stap 2

Maak direct na het starten van het programma de basis aan, voer in het venster dat verschijnt de naam in voor de basis en de locatie waar deze is opgeslagen. Vervolgens wordt het hoofdvenster van Access geopend, in de tabbladen waarvan u database-objecten kunt maken. De basis van elke database zijn tabellen, dus u moet ermee beginnen.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Tabellen", klik op de knop "Maken". Selecteer de optie "Constructor", deze modus stelt u in staat om de structuur te bouwen en de instellingen voor de tafel in te stellen. Voer de namen van de velden (kolommen) van uw tabel in het ontwerpvenster in. Eén veld moet de sleutel zijn, d.w.z. de belangrijkste. Dit veld is uniek, d.w.z. er zullen geen dubbele gegevens zijn. Selecteer het gewenste veld en klik op de knop met de toets op de werkbalk.

Stap 4

Stel het veldtype voor elk van hen in de kolom Gegevenstype in. Klik op een lege cel en selecteer het gewenste type uit de lijst: tekst (voor alfabetische en numerieke onveranderlijke gegevens), MEMO-veld (voor het invoeren van lange teksten of cijfers), numeriek (voor het invoeren van numerieke informatie), datum / tijd, valuta, teller (vult automatisch unieke volgnummers in), boolean (gegevens die een van twee waarden kunnen aannemen - ja / nee), OLE-object (afbeeldingen, diagrammen, afbeeldingen, foto's invoegen), hyperlink, vervangingswizard (hiermee kunt u gegevens invoegen van de ene tafel naar de andere of maak een combobox).

Stap 5

Leg koppelingen tussen de aangemaakte tabellen, hiervoor moeten ze dezelfde velden hebben. Zo kan de tabel "Medewerkers" met het sleutelveld "Personeelsnummer" gekoppeld worden aan de tabel "Klanten", waarin elke klant via het veld "Personeelsnummer" aan een specifieke medewerker wordt toegewezen.

Stap 6

Om een verbinding tot stand te brengen, gaat u met de knop op de werkbalk naar het venster "Gegevensschema" en sleept u het sleutelveld van de ene tabel ("Werknemers") naar een soortgelijk veld in de andere tabel ("Klanten"). Vink in het geopende venster het vakje "Cascadeverwijdering van gerelateerde velden" aan, klik op "OK".

Aanbevolen: