Een Elektronische Handtekening Toevoegen Aan Word

Inhoudsopgave:

Een Elektronische Handtekening Toevoegen Aan Word
Een Elektronische Handtekening Toevoegen Aan Word

Video: Een Elektronische Handtekening Toevoegen Aan Word

Video: Een Elektronische Handtekening Toevoegen Aan Word
Video: Hoe een Word-document digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Word-documenten en andere MS Office-toepassingen kunnen op twee manieren worden ondertekend - met een normaal lettertype of met een grafisch bestand. Kies de eerste optie als je geen grafische handtekening hebt.

Een elektronische handtekening toevoegen aan Word
Een elektronische handtekening toevoegen aan Word

Het is nodig

  • - drager van elektronische digitale handtekening;
  • - wachtwoord voor uw EDS;
  • - grafisch handtekeningbestand (optioneel).

instructies:

Stap 1

Maak een volledig Word-document, proeflees en breng de nodige wijzigingen aan voordat u het document opslaat. U moet een elektronische handtekening toevoegen aan het definitieve document, omdat: na ondertekening is het niet meer beschikbaar voor bewerking.

Stap 2

Sla het document op in een indeling die digitale handtekeningen ondersteunt. Ga hiervoor naar "Menu" -> "Bestand" -> "Opslaan als" -> "Andere indelingen". In het dialoogvenster dat wordt geopend, voert u in het veld "Auteurs" uw naam in, als u dit nog niet eerder hebt gedaan, voegt u indien nodig trefwoorden toe in het daarvoor bestemde veld. Klik op "Opslaan".

Stap 3

Nu kunt u een elektronische handtekening aan het document toevoegen. Sluit uw digitale handtekeningdrager aan op uw computer. Ga in het te ondertekenen document naar "Invoegen" -> "Handtekeningregel", in het geopende venster klikt u op OK.

Stap 4

Als u een document ter ondertekening naar een derde partij stuurt, specificeer dan in het venster "Handtekeninginstellingen" wie het document moet ondertekenen, andere noodzakelijke details van de geadresseerde. Als u zelf ondertekent, kunnen deze velden leeg worden gelaten. Schakel het selectievakje "Toon handtekeningdatum in handtekeningregel" uit of laat het staan, klik op OK. Daarna verschijnt aan het einde van het document een kader voor het toevoegen van een elektronische handtekening.

Stap 5

Als het gegenereerde document door een derde moet worden ondertekend, kan het ter ondertekening naar de geadresseerde worden gestuurd. Als u het document zelf ondertekent, klikt u met de rechtermuisknop op het handtekeningkader en selecteert u "Ondertekenen".

Stap 6

Voer in het dialoogvenster dat wordt geopend uw handtekening in met behulp van het toetsenbord of selecteer het bestand met de grafische handtekening (link "selecteer een afbeelding"). Zorg ervoor dat hieronder het juiste EDS-certificaat is geselecteerd en klik op "Ondertekenen".

Stap 7

De cryptografische dienst zal het handtekeningcertificaat op de elektronische media bekijken en u om een wachtwoord vragen. Een paar seconden na het invoeren van het wachtwoord genereert het een unieke digitale handtekening voor het document. Daarna wordt rechts een venster geopend met de naam van de eigenaar van het certificaat en wordt het document zelf geblokkeerd.

Aanbevolen: