Hoe Maak Je Een Database Aan In Delphi

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Database Aan In Delphi
Hoe Maak Je Een Database Aan In Delphi

Video: Hoe Maak Je Een Database Aan In Delphi

Video: Hoe Maak Je Een Database Aan In Delphi
Video: Databases in Delphi - Connecting and Data Modules 2024, April
Anonim

Databases worden nu veel gebruikt: informatie wordt steeds meer, waardoor het moeilijk wordt om de afzonderlijke elementen ervan te vinden. Het wijdverbreide gebruik van databases heeft geleid tot de oprichting van speciale programma's met behulp waarvan het niet moeilijk is om een goede sortering en veilige opslag van informatie te organiseren. De meest voorkomende hiervan is Delphi.

Hoe maak je een database aan in Delphi
Hoe maak je een database aan in Delphi

Noodzakelijk

Delphi7-programma of zijn andere versies

instructies:

Stap 1

De basis wordt automatisch gevormd, u hoeft niets opnieuw uit te vinden. U hoeft alleen de nodige informatie (tabel, tekst, afbeeldingen, enz.) te laden die u wilt sorteren. Het eerste dat u moet doen, is het Delphi-programma zelf uitvoeren. Maak in de sectie Bestand een nieuw formulier en schrijf vervolgens in het infovenster Object de kop 'Database' of iets anders.

Stap 2

Een lege tabel (database) wordt apart aangemaakt en vervolgens gevuld met informatie. Bij het maken moet u de velden vermelden die u nodig hebt en hun typen specificeren. Wanneer de database vol is, wordt elk record afzonderlijk aangemaakt.

Gebruik de Delphi-helper om een stub-tabel te maken. Selecteer in het hoofdmenu de sectie Tools en vervolgens DatabaseDesktop. Bovenaan het formulier wordt een dialoogvenster geopend. Dit is het programma voor het maken van een lege tabel.

Stap 3

Selecteer nu in DatabaseDesktop op het tabblad Bestand de optie nieuw en klik vervolgens op tabel. U wordt gevraagd om het type tabel te selecteren, dat wil zeggen op basis van welke databasebeheersystemen u de tabel wilt maken. Paradox7 is universeel. Met dit type kunt u een uitgebreide database maken.

Stap 4

Er verschijnt een lege tabel in een nieuw venster. Hier moet u in een kolom alle velden vermelden met de naam, het type en de maat die u nodig heeft.

Gebruik bij het heropenen van de tabel het tabblad Bestand en vervolgens Opentable. In het venster dat verschijnt, zijn er velden die dienen als voorinstellingen voor kolommen.

Stap 5

Om een tabel aan een database te koppelen, moet u de benodigde componenten op het Delphi-formulier plaatsen, dat zich op de tabbladen voor databasebeheer (BDE) bevindt, er zijn er verschillende. Maar één is genoeg voor jou. Het heet Tafel. Haal het uit de vorm. Zoek vervolgens in de objectinspecteur DatabaseName en selecteer de naam van uw tabel die u in DatabaseDesktop hebt gemaakt.

Stap 6

Selecteer op het tabblad DataAccess de component DataSource en sleep deze naar het formulier. Zoek vervolgens in de objectinspecteur de eigenschap Dataset en selecteer Table1. Zo koppel je de tabel op je formulier en de sjabloon die je hebt gemaakt.

Om de database te bekijken, sleept u de DBGrid-component van het tabblad DataControls naar het formulier en linkt u ook naar de tabel. Klik vervolgens op Tabel. Wijzig in de Object Inspector de eigenschap Active in True. Uw database verschijnt in de tabel. Start daarna het programma en u kunt beginnen met het invullen van het formulier.

Aanbevolen: