Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Controleren
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige computerproblemen en een daling van de computerprestaties kunnen verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is de onbevredigende staat van de harde schijf, de aanwezigheid van fouten erop. U kunt deze problemen oplossen door een foutcontrole op de harde schijf uit te voeren.

Het controleren van uw harde schijf op fouten zal deze nieuw leven inblazen
Het controleren van uw harde schijf op fouten zal deze nieuw leven inblazen

instructies:

Stap 1

Open Mijn computer. Als u geen overeenkomstige snelkoppeling op uw bureaublad hebt, gaat u naar het Start-paneel en opent u Deze computer.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u gaat controleren. Bekijk de eigenschappen ervan door op het overeenkomstige item in het vervolgkeuzemenu te klikken.

Stap 3

Selecteer het tabblad met de naam Service en klik op de knop uitvoering controleren. Voer indien nodig het beheerderswachtwoord in, of de bevestiging ervan, als een dergelijk verzoek verschijnt.

Stap 4

Dan kunt u meerdere selectievakjes aanvinken. Het selectievakje voor het automatisch herstellen van systeemfouten zal automatisch alle gevonden fouten en problemen oplossen. Als het selectievakje is uitgeschakeld, informeert het systeem alleen over fouten.

Stap 5

Met het selectievakje voor het controleren en repareren van beschadigde sectoren kunt u een grondigere controle van de harde schijf uitvoeren, wat echter veel meer tijd in beslag kan nemen.

Stap 6

Druk op de Start-knop en wacht tot de operatie voorbij is. Hoe groter de schijf, hoe langer het duurt om deze te controleren. Voer geen andere taken uit terwijl u de schijf controleert om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Beter nog, ga weg van de computer en doe oogoefeningen.

Aanbevolen: