Een Schijf Scannen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Scannen
Een Schijf Scannen

Video: Een Schijf Scannen

Video: Een Schijf Scannen
Video: Canon PIXMA TS3150 Scan to Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een veel voorkomende schijfscan is het controleren van de werking van clusters en sectoren - "cellen" die zijn ontworpen om informatie op te slaan die naar de schijf is geschreven. In het geval van een abnormale uitschakeling van de computer, wordt deze procedure automatisch uitgevoerd door het systeem bij de volgende keer opstarten. Maar zelfs tijdens normaal gebruik moet u mogelijk harde schijven scannen, en deze optie is beschikbaar in Windows.

Een schijf scannen
Een schijf scannen

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder - dit is een vereiste om toegang te krijgen tot de scanbewerking. Als u versies van Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kan het systeem u later vragen om het beheerderswachtwoord in te voeren - direct bij het starten van het onderdeel dat scant.

Stap 2

Start Explorer - de standaard Windows-bestandsbeheerder. Dit kan door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad, "Computer" te selecteren in het hoofdmenu op de knop "Start" of door op de toetsencombinatie win + e te drukken.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf die u op slechte cellen wilt scannen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de onderste regel - "Eigenschappen".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Service" en klik op de knop "Controle uitvoeren" in het gedeelte "Schijf controleren".

Stap 5

Vink het vakje "Systeemfouten automatisch oplossen" aan. Als dit niet wordt gedaan, zal het scanprogramma van de harde schijf alleen een rapport weergeven over de gevonden defecten, zonder deze te herstellen. Om het programma te instrueren om defecten op het medium zelf te herstellen, en niet alleen in het bestandssysteem, vinkt u het vakje "Controleer en herstel slechte sectoren" aan. Dit zal echter de tijd van de scanbewerking aanzienlijk verlengen.

Stap 6

Klik op de knop "Start" en het programma zal beginnen te werken. De tijd die eraan wordt besteed, hangt af van de grootte van de schijf die wordt gescand en de parameters die u hebt geselecteerd. De resultaten van de operatie worden door het programma op het scherm weergegeven. Als u de schijf instelt die momenteel door het systeem of de toepassingen wordt gebruikt en tegelijkertijd de optie "Systeemfouten automatisch herstellen" activeert, zal het programma een dialoogvenster weergeven waarin u wordt gevraagd deze bewerking uit te voeren, de volgende keer dat de computer opstart.

Aanbevolen: