Een Bestand Overschrijven

Inhoudsopgave:

Een Bestand Overschrijven
Een Bestand Overschrijven

Video: Een Bestand Overschrijven

Video: Een Bestand Overschrijven
Video: OEPS! Je overschreef per ongeluk een belangrijk bestand... 2024, Mei
Anonim

Soms wordt u geconfronteerd met onverwachte problemen tijdens een vrij eenvoudige bewerking voor het overschrijven van bestanden. Verschillende correcte opties voor de volgorde van acties bij het vervangen van een bestand worden hieronder in detail beschreven.

Een bestand overschrijven
Een bestand overschrijven

instructies:

Stap 1

Als u een normaal bestand moet overschrijven dat geen deel uitmaakt van het besturingssysteem, kunt u dit op deze manier doen. Open eerst de standaard Windows Verkenner door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer".

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster naar de locatie waar uw nieuwe bestand is opgeslagen, selecteer het en kopieer het naar RAM. Dit kan door op de toetscombinatie CTRL + C te drukken, of door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en het bijbehorende item in het contextmenu te selecteren.

Stap 3

Navigeer daarna door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de verkenner naar de locatie waar het bestand dat u wilt overschrijven is opgeslagen. Als de opslaglocatie onbekend is, selecteer dan in het hoofdmenu (op de knop "Start") in het gedeelte "Zoeken" "Bestanden en mappen", typ in het zoekvenster dat wordt geopend de naam van het gewenste bestand en klik op "Vinden".

Stap 4

Wanneer het bestand is gevonden met behulp van het zoekvenster of in de verkenner, selecteert u het en voegt u het vervangende bestand in het RAM in. U kunt dit doen door op de sneltoets CTRL + V te drukken of door met de rechtermuisknop te klikken en het juiste item in het contextmenu te selecteren.

Stap 5

Als het besturingssysteem een bericht weergeeft over de onmogelijkheid om het bestand te overschrijven, dan wordt het bestand op dat moment blijkbaar gebruikt in het werk van sommige applicatieprogramma's. Nadat u het programma hebt gesloten, plaatst u het bestand opnieuw. Als het niet mogelijk is om het programma op de gebruikelijke manier af te sluiten, herhaal dan de hele procedure nadat u de computer opnieuw heeft opgestart in de veilige modus.

Stap 6

Als u een systeembestand van het huidige besturingssysteem moet herschrijven, moet u in een iets andere volgorde handelen. Maar eerst, zoals in de vorige versie, open Windows Verkenner door op CTRL + E te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer".

Stap 7

Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van Verkenner naar de locatie waar uw nieuwe bestand is opgeslagen, selecteer het en kopieer het naar het geheugen, zoals beschreven in de vorige methode.

Stap 8

Net als in het geval van een niet-systeembestand, navigeert u door de mappenboom in het linkerdeelvenster naar het bestand dat u wilt vervangen, of zoekt u het op met behulp van het dialoogvenster Bestanden en mappen zoeken in het gedeelte Zoeken van het hoofdmenu (op de Startpagina). knop).

Stap 9

Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat is gevonden in Verkenner of in het zoekvenster en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Klik in het venster met bestandseigenschappen op het tabblad Beveiliging op de knop Geavanceerd.

Stap 10

In het geopende venster, op het tabblad "Eigenaar", in de lijst "Eigenaar wijzigen in", moet u uw inlogregel selecteren. Sluit vervolgens beide geopende dialoogvensters door op OK te klikken.

Stap 11

Na de verandering van eigenaar plakt u het bestand vanuit het RAM door op de sneltoets CTRL + V te drukken of door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en het juiste item in het contextmenu te selecteren.

Stap 12

Als het systeem een bericht weergeeft over de onmogelijkheid van deze bewerking, dan wordt het bestand blijkbaar op dit moment in het besturingssysteem gebruikt. Om zijn werk met geweld te beëindigen door op de toetsen alt="Image" + CTRL + Delete te drukken, start u Taakbeheer, zoekt u het vereiste proces op het tabblad "Processen", selecteert u het en klikt u op "Proces beëindigen". Als u het programma niet op deze manier kunt sluiten, moet u het bestand vervangen nadat u opnieuw hebt opgestart in de veilige modus.

Aanbevolen: