BIOS-instellingen Overschrijven

Inhoudsopgave:

BIOS-instellingen Overschrijven
BIOS-instellingen Overschrijven

Video: BIOS-instellingen Overschrijven

Video: BIOS-instellingen Overschrijven
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

Het basisinvoer-/uitvoersysteem - BIOS - wordt alleen gebruikt voor het testen van de hardware en de initiële initialisatie ervan wanneer de computer wordt aangezet. Vervolgens draagt het de controle over aan het hostbesturingssysteem en wordt afgesloten. In tegenstelling tot het hoofdsysteem slaat het basissysteem zijn instellingen niet op de harde schijf op, maar in een van de microcircuits van het moederbord. Ze kunnen worden overschreven met behulp van het BIOS-instellingenpaneel.

BIOS-instellingen overschrijven
BIOS-instellingen overschrijven

instructies:

Stap 1

Het instellingenpaneel van het basisinvoer- / uitvoersysteem is alleen toegankelijk terwijl het BIOS actief is, dat wil zeggen na het inschakelen van de computer, maar voordat het hoofdbesturingssysteem is geladen. Start daarom, als het hoofdsysteem al draait, een herstart van de computer - open het hoofdmenu en selecteer het overeenkomstige item erin.

Stap 2

Nadat het besturingssysteem is voltooid, begint het BIOS de hardware te controleren en verschijnen er informatieve berichten hierover op het scherm. Wacht tot alle POST-verzoeken voorbij zijn en in de linkerbenedenhoek van het scherm wordt u door het BIOS in het Engels gevraagd om op de knop Verwijderen te drukken om het instellingenpaneel te openen. Deze toets wordt meestal gebruikt om een commando uit te geven, maar er zijn ook andere opties mogelijk - F2, F10, F1, Esc, Ctrl + Alt, Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Ins.

Stap 3

Het basissysteem wacht heel kort op een pers - een seconde of twee - dus het is gemakkelijk om het moment te missen. Om dit te voorkomen, begint u ofwel regelmatig op de gewenste toets te drukken onmiddellijk nadat de POST-verzoeken op het scherm verschijnen, of laat u zich leiden door het lichtsignaal - het toetsenbord knippert met alle LED's op het juiste moment.

Stap 4

Wijzig de instellingen in het voorkeurenpaneel en sluit af en sla de wijzigingen op. Dit kan worden gedaan door het juiste item in het menu te selecteren of door op de "sneltoets" te drukken - welke toets of combinatie in uw BIOS-versie aan deze handeling is toegewezen, kunt u zien aan de inscriptie bovenaan het paneel. Deze inscriptie is aanwezig op bijna elke pagina van alle secties van de instellingen.

Stap 5

Het is mogelijk om alle instellingen te vervangen door fabrieksinstellingen zonder gebruik te maken van het Basic I/O System Setup Panel. Verwijder hiervoor gedurende 10 minuten de batterij op het moederbord uit het stopcontact of plaats de jumper - jumper - naast deze batterij. Deze jumper moet worden gemarkeerd met CLR_CMOS of gewoon CCMOS.

Aanbevolen: