Hoe Een Schijf Op Een Laptop Te Overschrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Op Een Laptop Te Overschrijven
Hoe Een Schijf Op Een Laptop Te Overschrijven

Video: Hoe Een Schijf Op Een Laptop Te Overschrijven

Video: Hoe Een Schijf Op Een Laptop Te Overschrijven
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, April
Anonim

Het is niet moeilijk om uw favoriete cd/dvd-schijf te herschrijven. Zowel een speciaal programma als een standaardoptie in het Windows-besturingssysteem van elke versie kunnen deze taak aan.

Hoe een schijf op een laptop te overschrijven
Hoe een schijf op een laptop te overschrijven

Noodzakelijk

  • - notitieboekje;
  • - cd / dvd-schijf;
  • - een speciaal programma voor het branden van schijven.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een schijf op een laptop te herschrijven: met standaardcommando's of met een speciaal programma. Het meest gebruikte programma is Nero Burning ROM.

Stap 2

Zorg ervoor dat het cd-/dvd-station van uw laptop brandbaar is. Deze drive heeft speciale symbolen met het label Recorder en/of ReWritable om aan te geven welk type schijf wordt afgespeeld.

Stap 3

Als uw laptop Nero Burning ROM heeft, start u deze. Open het cd/dvd-station van uw laptop en plaats de schijf die u wilt overschrijven. Klik op het pictogram "Kopiëren en opslaan". Het ziet eruit als twee schijven. Klik in het menu dat verschijnt op de regel "Kopieer schijf".

Stap 4

Het programma brengt u naar het venster Bron en bestemming selecteren, waar u het bronstation en het doelstation moet specificeren. Voor een laptop zal het dezelfde schijf zijn. Selecteer de snelheid waarmee u wilt opnemen en het aantal kopieën. Klik op "Branden" (in sommige versies - "Branden"). Het venster dat verschijnt, geeft informatie weer over het begin van het kopiëren en het maken van een schijfkopie.

Stap 5

Na een tijdje, wanneer het programma de schijf kopieert en de afbeelding maakt, wordt het cd-/dvd-station geopend en verschijnt de melding "Lege schijf invoegen" op het scherm. Na het installeren van een lege schijf, begint het programma met het branden van de afbeelding ernaar. Na het einde van de opname verschijnt het venster "Branden succesvol voltooid". Klik OK. Hiermee wordt het cd-/dvd-station van uw laptop geopend.

Stap 6

Als uw computer geen speciale programma's heeft voor het kopiëren van cd-/dvd-schijven, kunt u met eenvoudige handelingen een kopie van een schijf maken. Plaats de te kopiëren schijf in het station. Open "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op het icoon van deze schijf.

Stap 7

Selecteer "Bestandsverkenner" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw venster geopend met de mappen die beschikbaar zijn op deze schijf. Markeer en kopieer ze naar een willekeurige map op uw laptop. U kunt ze het beste naar uw bureaublad kopiëren, zodat u niet per ongeluk verdwaalt. Nadat de mappen volledig naar uw laptop zijn gekopieerd, verwijdert u de schijf uit het cd-/dvd-station.

Stap 8

Selecteer de gekopieerde mappen en klik met de rechtermuisknop. Selecteer 'Verzenden' in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend. Ga naar het nieuwe menu en klik op het cd-/dvd-stationpictogram. In de rechterbenedenhoek van het scherm verschijnt het bericht "Er zijn bestanden die wachten om naar schijf te worden geschreven". Klik erop. In het geopende venster ziet u de mappen die u gaat branden. Plaats een lege cd / dvd in uw station en klik op "Bestanden op schijf branden". Het systeem berekent de tijd die nodig is voor het opnemen en begint met kopiëren. Nadat het kopieerproces is voltooid, verschijnt er een meldingsvenster. Klik OK.

Aanbevolen: