Een Dvd-station Repareren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Repareren
Een Dvd-station Repareren

Video: Een Dvd-station Repareren

Video: Een Dvd-station Repareren
Video: How to repair a CD/DVD drive that won't eject the discs 2024, Mei
Anonim

Een defect dvd-station is een ernstig genoeg probleem dat elke gebruiker van een pc kan storen. Het onvermogen om schijven te lezen en te schrijven is een ongemak dat zo snel mogelijk moet worden verholpen. U kunt zelf reparaties uitvoeren of contact opnemen met professionals. Het hangt allemaal af van de oorzaak van de storing en de gevolgen ervan.

Een dvd-station repareren
Een dvd-station repareren

instructies:

Stap 1

Om reparatiewerkzaamheden uit te voeren, koppelt u alle commutaties los van de schijf en verwijdert u deze uit de systeemeenheid. Pak een paperclip of dunne draad. Schuif het door het toegangsgat onder de uitvoerlade van het dvd-station. Hierdoor kan het naar buiten schuiven. Nadat u de lade hebt uitgetrokken totdat deze stopt, laat u de bevestigingen los. Trek het paneel naar buiten, gebruik een kruiskopschroevendraaier om de bevestigingsschroeven los te draaien en verwijder de resterende schijfcomponenten. Verwijder vervolgens de bevestigingen die de lade zelf vasthouden. De meest voorkomende oorzaak van een defect aan het dvd-station is verhoogde wrijving in het laadmechanisme van de schijf. De motorriem is versleten of de laser werkt gewoon niet meer normaal.

Stap 2

Om een dvd-station te repareren, verwijdert u al het stof dat zich op de onderdelen heeft opgehoopt. Verwijder vervolgens de restanten van het oude siliconenvet en breng een nieuwe aan. Vervang vervolgens de aandrijfriem door een nieuwe. Dompel vervolgens een klein stukje doek in alcohol en veeg het oppervlak van de nieuwe aandrijfriem ermee schoon. Vergeet de laser niet. Neem een speciale tissue en gebruik deze om de laserlens af te vegen en eventueel achtergebleven stof te verwijderen. We kunnen aannemen dat het dvd-station is gerepareerd.

Stap 3

Pas nu de stroomsterkte van de laser in de aandrijving aan. Om dit te doen, zonder het voorpaneel op de schijf te plaatsen, start u deze, nadat u eerder een potentiometer op de wagen met een laser hebt geïnstalleerd, die de huidige sterkte zal bepalen. Start Nero Disc Speed en controleer de leeskwaliteit van de schijf. Draai aan de schroef om de stroomsterkte aan te passen. Nadat u de optimale waarde voor het lezen van de schijf hebt gevonden, bevestigt u de schroef in deze positie en maakt u de definitieve montage van uw dvd-station. Als het dvd-station niet is gerepareerd, neem dan contact op met een specialist of koop een nieuw exemplaar.

Aanbevolen: