Een Dvd-speler Repareren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-speler Repareren
Een Dvd-speler Repareren

Video: Een Dvd-speler Repareren

Video: Een Dvd-speler Repareren
Video: Dvd Player No Disc repair 2024, Mei
Anonim

Een huishoudelijke dvd-speler bestaat uit verschillende componenten: drive, signaalverwerkingskaart, voeding. Als slechts één van de knooppunten defect is, heeft het geen zin om de hele speler te veranderen. Het is voldoende om de defecte eenheid te vervangen of te repareren.

Een dvd-speler repareren
Een dvd-speler repareren

instructies:

Stap 1

Bepaal de aard van het probleem aan de hand van de symptomen. Als de speler bijvoorbeeld helemaal niet aan gaat, is de voeding defect; als het aangaat, maar geen "teken van leven" vertoont (de lade komt niet naar buiten, er is geen videosignaal, enz.) - het signaalverwerkingsbord is "de schuldige"; en als alles werkt, maar de gegevens worden niet van de schijven gelezen, ligt het probleem in het mechanische gedeelte.

Stap 2

Koppel de speler los van het lichtnet, de tv en alle andere apparaten. Laat het een uur uit om alle condensatoren te ontladen. Verwijder vervolgens het deksel van de speler. Besteed eerst aandacht aan elektrolytische condensatoren. Als sommige gezwollen zijn, vervang ze dan door exact dezelfde (zowel in capaciteit als in spanning), waarbij u de polariteit in acht neemt. Sluit de speler en controleer het apparaat. Als er niets is veranderd, haal dan de stekker weer uit het stopcontact en laat het opnieuw een uur weken voor de volgende opening.

Stap 3

Als het vervangen van de condensatoren de storing niet heeft verholpen, zoek dan een defecte platenspeler van hetzelfde model, die wordt verkocht "voor reserveonderdelen", op online veilingen. Het moet noodzakelijkerwijs niet het onderdeel bevatten dat moet worden vervangen, maar elk ander onderdeel. Koop het apparaat en installeer vervolgens een bruikbare eenheid van de "donor" in uw speler. Zorg ervoor dat na vervanging alle connectoren correct zijn aangesloten en alle schroeven zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Als de voeding uitvalt en u kunt dezelfde niet vinden, gebruik dan de computer met het laagste vermogen die u kunt vinden. Het past niet in de speler, dus plaats het buiten. Installeer een gewone schakelaar tussen de groene en zwarte draden - u gebruikt deze om de speler aan en uit te zetten. Op het signaalverwerkingsbord staat meestal aangegeven welke spanningen waar moeten worden aangelegd. De voeding heeft een zwarte draad - gemeenschappelijk, op rood is er een spanning van +5 V, op geel +12 V en op oranje +3, 3 V. Sta geen kortsluiting toe, vooral op de laatste van deze uitgangen - het is niet uitgerust met bescherming.

Stap 5

Zet de speler in omgekeerde volgorde weer in elkaar en begin hem te gebruiken.

Aanbevolen: