Hoe U Kabelschoenen Krimpt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Kabelschoenen Krimpt?
Hoe U Kabelschoenen Krimpt?

Video: Hoe U Kabelschoenen Krimpt?

Video: Hoe U Kabelschoenen Krimpt?
Video: CRIMP CONNECTORS how to crimp EASILY u0026 SAFELY – by VOG (VegOilGuy) 2024, Mei
Anonim

Voor de hoogwaardige werking van communicatielijnen, evenals elektrische of elektronische apparatuur, is het noodzakelijk dat de draden correct en betrouwbaar worden gekrompen. Kabelschoenen en krimptangen zijn er in verschillende vormen, maar het principe voor het krimpen van kabels en losse draden is hetzelfde.

Hoe u kabelschoenen krimpt?
Hoe u kabelschoenen krimpt?

Noodzakelijk

UTP-5E-kabel, afgeschermd of niet-afgeschermd, krimptang, twee RJ-45-kabelschoenen, tester voor het controleren van de kwaliteit van de kabelkrimp

instructies:

Stap 1

Neem een UTP-5E-kabel, meet deze op de gewenste lengte en knip deze vervolgens af. De kabel kan afgeschermd of onafgeschermd zijn. Als de draad in de toekomst buitenshuis moet worden gebruikt, is het beter om een afgeschermde te kiezen - het signaal wordt beter beschermd. Als de kabel binnenshuis wordt gebruikt, kan ook de niet-afgeschermde versie van de UTP-5E-kabel worden gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat de lengte van één segment niet meer mag zijn dan 100 m. Na het op de gewenste lengte gesneden te hebben, verwijdert u de isolatie en wikkelt u de draden aan beide zijden af met een krimptang. Hiervoor heeft het een ronde nis met een mes. Het is belangrijk om te onthouden dat de afstand vanaf het uiteinde 13 mm moet zijn. Om de buitenmantel te verwijderen, draait u de kabel 360 graden zonder de krimptang te openen en verwijdert u het afgesneden deel.

Stap 2

Rangschik de draden op kleur in een specifieke volgorde. Een van de meest veelzijdige draadarrangementen: wit met oranje, oranje, wit met groen, blauw, wit met blauw, groen, wit met bruin, bruin. Na het plaatsen van de draden, knipt u indien nodig de uiteinden opnieuw af en plaatst u ze in de RJ-45-kabelschoen. Voor een goede plaatsing heeft de connector paden waarmee een afzonderlijke draad naar het pinnummer kan worden geleid.

Stap 3

Steek de punt in de juiste gleuf in de crimper. Knijp erin om de uiteinden van de draad te krimpen. Doe hetzelfde voor het andere uiteinde van de draad. De kabel is klaar. Voordat u het gebruikt, is het de moeite waard om het met een tester te controleren.

Aanbevolen: