Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop: Screenshot

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop: Screenshot
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop: Screenshot

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop: Screenshot

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Februari
Anonim

Een schermafbeelding is een schermafbeelding. Een foto die alles laat zien wat op dat moment op de monitor wordt weergegeven. Het is vrij eenvoudig om op deze manier "een foto te maken" van het laptopscherm.

Hoe maak je een screenshot op een laptop: screenshot
Hoe maak je een screenshot op een laptop: screenshot

Screenshots worden vaak gebruikt om informatie van een webpagina op uw computer op te slaan, evenals in het geval van softwarestoringen: om later contact op te nemen met de technische ondersteuning, is het noodzakelijk om een ​​screenshot te maken van de opgetreden fout. Om een ​​screenshot te maken, kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van het Windows-besturingssysteem.

Om een ​​screenshot van het laptopscherm te maken, heb je nodig:

· Open op het scherm die vensters en applicaties die moeten worden opgeslagen, rangschik ze in de gewenste volgorde.

· Druk op de toets Print Screen op het toetsenbord. Afhankelijk van het laptopmodel kan deze toets zich op verschillende plaatsen bevinden, maar altijd dichter bij de rechterbovenhoek van het toetsenbord. In de regel heeft de knop zelf de afgekorte naam: "PrtSc" of "PrtScrn".

Door op de knop te drukken, wordt de afbeelding naar het zogenaamde klembord gekopieerd - een plaats voor tussentijdse opslag van gegevens. Nu moet het van de buffer naar de harde schijf van de laptop worden verplaatst. Elke grafische editor, bijvoorbeeld "Adobe Photoshop" of "Picasa" zal hierbij helpen, zelfs de standaard Windows-toepassing "Paint" is voldoende. Voor deze:

· Open een grafisch programma.

· Plak de afbeelding van het klembord in het document. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie "Ctrl + V" of opent u het menu en selecteert u het item "Plakken".

· Sla de resulterende afbeelding op door op de toetscombinatie "Ctrl + S" te drukken of door het item "Opslaan" of "Opslaan als" in het menu te selecteren. In dit geval kan de afbeelding eerst worden bewerkt: knip slechts een deel of optimaliseer de grootte om deze voor te bereiden voor verzending via internet.

Bovendien kunt u een schermafbeelding maken van alleen het actieve venster van een programma. Om dit te doen, moet u samen met de "PrtSc"-toets tegelijkertijd op "Alt" drukken en het vervolgens opslaan in een grafische editor, zoals een normale schermafbeelding.

Als u een screenshot van de werking van een toepassing in een Microsoft Word-document wilt plaatsen, gaat u, nadat u op de knop "PrtSc" hebt gedrukt, naar het documentvenster en drukt u op "Ctrl + V" (of selecteert u het menu-item "Invoegen"). en de schermafbeelding wordt in het document geplaatst. Daar kunt u de afbeelding ook corrigeren door de helderheid, het contrast, de overmaat bij te snijden of de grootte te schalen.

Voor het gemakkelijk en snel maken van screenshots worden ook speciale programma's gemaakt, ze kunnen niet alleen de afbeelding opslaan, maar ook bewerken, en een screenshot maken van dergelijke programma's die niet op conventionele wijze kunnen worden verwijderd, bijvoorbeeld van een video speler.

Populair per onderwerp