Wat Is Het Beste Printerpapier?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Beste Printerpapier?
Wat Is Het Beste Printerpapier?

Video: Wat Is Het Beste Printerpapier?

Video: Wat Is Het Beste Printerpapier?
Video: Het beste wat ons overkomen kon - Meezingvideo 2024, Mei
Anonim

Goed papier is essentieel voor het produceren van hoogwaardige printmaterialen. Wanneer u dit verbruiksartikel voor uw printer kiest, moet u zich laten leiden door indicatoren als witheid, dichtheid en grootte.

Papier voor printer
Papier voor printer

Inkjet- en laserpapier: verschillen

Bij het kiezen van papier van hoge kwaliteit voor een printer, moet niet alleen rekening worden gehouden met de belangrijkste kenmerken, maar ook met het apparaat waarop het zal worden gebruikt.

Op de verpakking van inkjetpapier vindt u bijvoorbeeld vaak een speciale inscriptie InkJet, die het doel ervan benadrukt. Het kan variëren in gewicht en formaat. Ook wordt inkjetpapier, afhankelijk van de coating, ingedeeld in semi-gloss, gloss, super-gloss en mat.

Laserpapier is er ook in verschillende diktes en coatings. Op verpakkingen met dergelijk papier zie je vaak het opschrift LaserJet, wat betekent dat het goed compatibel is met laserprinters.

Hoe kies ik goed printerpapier?

Het gebruik van papier van slechte kwaliteit kan een zeer negatieve invloed hebben op uw kantoorapparatuur. Daarom moet je haar keuze verstandig benaderen. Allereerst moet aandacht worden besteed aan de afwerking, chemische en fysische eigenschappen van het papier.

De dichtheid van hoogwaardig papiermateriaal moet 80-90 g / m2 zijn. Goed papier is nooit te stijf of te los. Als je veel dubbelzijdig bedrukt, is dekkend papier de aanschaf waard. Overigens is de transparantie afhankelijk van de dichtheid.

Het oppervlak van normaal printerpapier mag niet ruw zijn. Toner zal niet loslaten of afwrijven op een glad oppervlak. Bij het kiezen moet u weten wat de vochtindicatoren van kantoorpapier zijn. Het is wenselijk dat de luchtvochtigheid niet hoger is dan 4,5%. Anders gaat het papier omkrullen.

Om ervoor te zorgen dat de afbeelding leesbaar is, moet kantoorpapier helder genoeg zijn. Veel hangt ook af van waarmee het wordt gelijmd. Papier met een hoog carbonaatgehalte kan bijvoorbeeld de printer vervuilen. En de zuren in dergelijk verbruiksmateriaal vernietigen het papier na verloop van tijd, waardoor het geel en broos wordt.

Koop geen sterk geleidend printerpapier. Meestal blijkt de afbeelding erop van slechte kwaliteit en wordt deze snel gewist. Bovendien kunnen de vellen bij het invoeren constant aan elkaar plakken.

En natuurlijk moet je letten op de afwerking van het papier. De randen van de vellen moeten vrij zijn van papierstof, sporen en andere gebreken. De meeste kantoorapparatuur gaat kapot door een slechte afwerking en papierstof.

Aanbevolen: