Wat Is Het Beste Programma Voor Fotobewerking?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Beste Programma Voor Fotobewerking?
Wat Is Het Beste Programma Voor Fotobewerking?

Video: Wat Is Het Beste Programma Voor Fotobewerking?

Video: Top 3 apps voor Fotobewerking 2022, November
Anonim

Vrijwel geen enkele foto wordt op internet geplaatst zonder bewerking in een grafische editor. Het verkleinen van de afbeelding, het corrigeren van kleuren, het verscherpen, het corrigeren van een rommelige horizon, het vervangen van de achtergrond, het retoucheren van huid en haar zijn slechts enkele van de problemen die zowel professionele als amateurfotografen moeten oplossen.

Fotokwaliteit kan worden verbeterd
Fotokwaliteit kan worden verbeterd

Gratis grafische editors

Er zijn veel gratis fotobewerkingsprogramma's die meer dan voldoende functionaliteit bieden voor een thuisgebruiker.

Als je absoluut geen ervaring hebt met afbeeldingen en tijd hebt om complexe en multifunctionele editors onder de knie te krijgen, dan kun je het beste het programma Makeup.Pho.to gebruiken. Het is intuïtief, fotoverwerking gebeurt met slechts een paar muisklikken. Tegelijkertijd is het resultaat heel geschikt om een ​​momentopname op sociale netwerken te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om online te werken en de verkregen resultaten direct te publiceren. Dit bespaart tijd en schijfruimte. De dienst is beschikbaar op

Een zeer goede optie voor een beginnende gebruiker is het FotoMix-programma. De functionaliteit is klein, maar je kunt er gemakkelijk goede collages mee maken. Het programma is uiterst eenvoudig, je hebt het in een paar minuten onder de knie. Daarnaast zijn er op YouTube veel video-tutorials over het werken in FotoMix.

Als je graag foto's bewerkt en meer opties wilt, kijk dan eens naar PhotoScape. Het programma heeft veel functies. Met zijn hulp kunt u een foto in delen knippen of meerdere opnamen combineren, verschillende effecten en decoratieve kaders toevoegen, animaties maken en nog veel meer.

Paint.net is een vrij krachtige grafische editor waarmee je niet alleen afbeeldingen kunt bewerken, maar ook kunt maken. Hij weet hoe hij met lagen moet werken, heeft een grote bibliotheek aan filters en speciale effecten. De interface van dit programma lijkt veel op Photoshop.

De meest veelzijdige gratis grafische editor Gimp. In termen van zijn mogelijkheden is het bijna net zo goed als Photoshop en overtreft het zelfs in het maken van animatie. Het is volledig gratis. Er is een gedetailleerde tutorial en veel referentiemateriaal.

Veel handige en handige functies zijn te vinden in Picasa, een afbeeldingseditor van Google, die u onder andere helpt bij het sorteren van uw foto's en het organiseren van hun opslag.

Betaalde software voor beeldverwerking

Onder de betaalde grafische editors die bedoeld zijn voor de thuisgebruiker, moeten programma's worden opgemerkt als:

Effecten Wizard stelt u in staat om meer dan 50 verschillende filters op uw foto's toe te passen, waardoor u unieke en zelfs fantastische afbeeldingen kunt krijgen.

Collage Studio, waarmee u eenvoudig effectieve composities van uw afbeeldingen kunt maken en er verschillende inscripties en speciale effecten aan kunt toevoegen.

PhotoMAX, ontworpen voor het vergroten en verkleinen van foto's en het snel converteren van foto's.

3D Frames om stijlvolle frames aan uw afbeelding toe te voegen. In tegenstelling tot andere vergelijkbare programma's genereert deze editor volledig schaduwen, hooglichten en andere lichteffecten.

Image Tools, een programma voor batchverwerking van foto's. Verschilt in hoge werksnelheid. Belangrijkste functies: beeld bijsnijden, formaat wijzigen, kleurcorrectie, conversie naar zwart-wit of sepia.

Van de professionele grafische editors merken we Adobe Photoshop op, dat bijna onbeperkte mogelijkheden heeft. Het zal echter veel tijd en moeite kosten om het onder de knie te krijgen. Bovendien is de prijs van het programma erg hoog.

Populair per onderwerp