Hoe Kies Je Printerpapier?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Printerpapier?
Hoe Kies Je Printerpapier?

Video: Hoe Kies Je Printerpapier?

Video: Hoe Kies Je Printerpapier?
Video: COPIC: Alles Over Copic! Sketch, Classic, Ciao - Refillen, Bleedproof Papier, Schetsboeken, Blenden 2024, Mei
Anonim

De dalende kosten van printers hebben geleid tot een wijdverbreide acceptatie door thuisgebruikers. En dit geldt niet alleen voor inkjetprinters op instapniveau, die in eerste instantie op een groot publiek zijn gericht, maar ook voor laserprinters, evenals apparaten voor het afdrukken van foto's thuis. Maar de eigenaar van het afdrukapparaat staat voor de vraag welk papier hij moet kiezen. Er zijn tenslotte veel variëteiten van de meest populaire verbruiksartikelen, zowel qua kosten als qua eigenschappen.

Hoe kies je printerpapier?
Hoe kies je printerpapier?

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor uw printer. Elk apparaat wordt geleverd met een gebruikershandleiding, die noodzakelijkerwijs aanbevelingen voor papier bevat. Dit is een zeer belangrijke keuze, omdat de afdrukresultaten afhankelijk zijn van de parameters. Het belangrijkste kenmerk van papier dat geschikt is voor een bepaalde printer is de dichtheid, het wordt berekend in gram per vierkante meter - g / m2. Deze parameter is erg belangrijk omdat het bladopneem- en invoermechanisme is ontworpen voor media met een bepaalde dikte en dichtheid.

Stap 2

Controleer het type van uw afdrukapparaat. Voor een laserprinter is het standaard papiergewicht bijvoorbeeld 80 g/m2. Aanzienlijk zwaarder papier kan eenvoudigweg niet door de printer worden getrokken, waardoor het papier vastloopt of gaat kauwen. Dunner A4-papier voor een printer bij de detailhandel en kleine groothandel op de Officemag-website met een dichtheid van 60 g / m2 zal tijdens het drukproces worden beschadigd. Kleurenprinters zijn bijna altijd inkjetprinters, dat wil zeggen ze printen met vloeibare inkt. In dit geval hangt veel af van de klasse van het apparaat, dat wil zeggen, er zijn zowel de eenvoudigste printers voor papier met een lage dichtheid als fotoprinters die zijn ontworpen voor visitekaartjespapier, dat een hoge g/m2-waarde heeft.

Stap 3

Voor tekstuele informatie, samenvattingen, scripties, verklaringen, standaard kantoorpapier is het meest geschikt, de dichtheid is 80 g / m2. Je kunt het in elke kantoorboekhandel kopen en de kosten zijn laag. Voor afbeeldingen, foto's is papier met een hogere dichtheid zeer geschikt. Hier geldt de regel: hoe meer deel van het vel met verf wordt gevuld, hoe dikker papier je moet kiezen. Dit geldt in de eerste plaats voor inkjetprinters, aangezien laserprinters minder geschikt zijn voor het printen van afbeeldingen. En natuurlijk is het de moeite waard om rekening te houden met de vereisten uit de gebruikershandleiding. Gebruik geen papier dat zwaarder is dan aanbevolen, anders zal de printer snel defect raken.

Stap 4

Bepaal wat belangrijker is: de kwaliteit of de prijs van de print. Er zijn originele verbruiksartikelen van het merk, deze zijn duurder, maar bieden een kwalitatief hoogstaand resultaat. Er is ook niet-origineel of compatibel papier op de markt, dat meestal gunstiger is in prijs, maar het resultaat van het gebruik ervan kan alleen experimenteel worden bepaald.

Stap 5

Houd rekening met de aard van wat u gaat afdrukken. Koop glanzend papier voor diploma's, flitsende aankondigingen - alle materialen die de aandacht moeten trekken. Mat papier is meer geschikt voor zakelijke documenten. Het is minder bestand tegen opspattend water, maar geeft de print een sterke uitstraling.

Aanbevolen: