De Laptop Stofvrij Maken

Inhoudsopgave:

De Laptop Stofvrij Maken
De Laptop Stofvrij Maken

Video: De Laptop Stofvrij Maken

Video: De Laptop Stofvrij Maken
Video: How to clean out dust inside your laptop 2024, April
Anonim

Stof dat de laptop binnendringt via doelen in het chassis en het toetsenbord zal de prestaties nadelig beïnvloeden. Na verloop van tijd leidt dit tot oververhitting en verminderde prestaties. Om dit te voorkomen, moet de laptop regelmatig stofvrij worden gemaakt. Iemand geeft er de voorkeur aan om contact op te nemen met het servicecentrum, maar u kunt het zelf doen.

De laptop stofvrij maken
De laptop stofvrij maken

instructies:

Stap 1

Om te beginnen kun je proberen rond te komen met een beetje moeite. De laptop heeft een uitlaat - een rooster aan de onderkant van de behuizing, mogelijk aan de zijkant, het is verantwoordelijk voor de afgifte van warme lucht en bescherming tegen oververhitting. Probeer het zachtjes te blazen, niet met je mond, maar met een föhn of stofzuiger. Zorg er bij gebruik van de laatste voor dat de luchtstroom niet erg sterk is, anders kunt u een onderdeel beschadigen. Door door het gaatje te blazen blaas je een deel van het stof naar buiten en gaat je toestel misschien beter presteren. Maar als het apparaat ernstig verstopt is en er lange tijd niet is schoongemaakt, moet je het toch demonteren.

Stap 2

We ontkoppelen de laptop van het netwerk, ontkoppelen alle extra apparaten die erop zijn aangesloten, halen de batterij eruit. Dan nemen we een stofzuiger en maken het toetsenbord schoon om stof tussen de knoppen te verwijderen (alweer niet laag stroomverbruik). Vervolgens nemen we een doek, watten of servet, bevochtigen deze met alcohol en vegen de knopen af. Het is niet nodig om de sleutels eruit te trekken - het is geen feit dat u ze niet beschadigt, en dan kunt u ze weer terugplaatsen. Je kunt vanaf de andere kant bij de binnenkant van de laptop (hoewel als je weet hoe je dit moet doen, of als je een reservetoetsenbord hebt, waarom niet!

Stap 3

We draaien de laptop om, draaien alle bouten los met een schroevendraaier, verwijderen de achterklep. Laat de stofzuiger opnieuw voorzichtig over het hele oppervlak lopen en verwijder zo het belangrijkste stof. Vervolgens gaan we verder met het extraheren van de componenten. Onthoud hun locatie zorgvuldig, zodat u alles later op zijn plaats kunt terugzetten. Maak een gedemonteerde foto van de laptop en bewapen jezelf met instructies - het uur is gekomen dat je het nodig hebt. Onthoud ook in welke volgorde de onderdelen zijn verwijderd, welke schroef waar is geschroefd.

Stap 4

We verwijderen en reinigen het koelsysteem goed. Het is op de koeler en radiator dat de grootste hoeveelheid stof en vuil zich ophoopt. Koppel de ventilator los en maak hem grondig schoon, en dan kun je de as smeren met machineolie zodat hij langer werkt. Blaas stof van alle printplaten (ook het moederbord) en microschakelingen af, gebruik daarbij geen watten, vochtige doekjes of een natte doek, zodat er later geen kortsluiting ontstaat. Het is beter om het moederbord helemaal niet aan te raken, gewoon zachtjes blazen.

Stap 5

Neem een kleine borstel en borstel deze over moeilijk bereikbare plaatsen om eventuele stofophoping te verwijderen.

Stap 6

Verzamel de laptop die je hebt schoongemaakt een voor een. Na het verwijderen van het stof, als er veel van was, zou je het moeten opmerken. dat het apparaat minder gaat oververhitten en "vertraagt". En het is mogelijk dat het vervangen door een nieuwe computer nog steeds kan wachten.

Aanbevolen: