Hoe U Uw Laptop Thuis Stofvrij Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop Thuis Stofvrij Kunt Maken
Hoe U Uw Laptop Thuis Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Laptop Thuis Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Laptop Thuis Stofvrij Kunt Maken
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, Mei
Anonim

Besmetting van een laptop zal vroeg of laat leiden tot een "vertraging" in zijn werk, en in de meest ernstige gevallen zelfs tot het uitvallen van de processor. Als u uw favoriete laptop niet wilt verliezen en ook niet onverschillig staat voor de snelheid en kwaliteit van zijn werk, moet u leren hoe u uw laptop thuis stofvrij kunt maken.

Hoe u uw laptop thuis stofvrij kunt maken
Hoe u uw laptop thuis stofvrij kunt maken

Wanneer u uw laptop stofvrij moet maken

Als uw laptop tijdens het gebruik begint te "brommen" als een straalvliegtuig en zijn lichaam bij aanraking op een verwarmingsapparaat lijkt, is het tijd om preventief te reinigen. Het feit dat de laptop moet worden schoongemaakt, kan ook wijzen op een spontane uitschakeling tijdens het gebruik. Je moet de zorg voor een laptop niet verwaarlozen, omdat stof, dat in de radiatoren terechtkomt, verhindert dat de processor afkoelt en bij oververhitting gewoon kan doorbranden. Om schade te voorkomen, moet de laptop ongeveer eens in de zes maanden worden schoongemaakt.

Hoe maak je een nieuwe laptop schoon onder garantie?

De meeste services voor het onderhoud van garantieapparatuur verbreken het contract en weigeren service als u zelf in het apparaat probeert te komen. Daarom moet u bij een nieuwe laptop het deksel niet losschroeven en verwijderen als de garantieperiode nog niet is verstreken. Er is een eenvoudigere manier om stof van uw laptop te verwijderen. In de regel heeft een nieuwe laptop nog geen tijd gehad om van binnenuit erg stoffig te worden en kun je stof en kleine rommel (haartjes, kruimels, etc.) van buitenaf "afblazen". Hiervoor is een stofzuiger met luchtblaasfunctie nodig. Denk na over waar de lucht vandaan komt als je laptop draait, zoek dit gat (de meeste moderne laptops hebben het aan de linkerkant), zet de stofzuiger op blaasstand en leun de buis tegen de ventilatieopening van de computer. Een paar minuten is voldoende om stof en fijn vuil uit de laptop te "blazen". Voor een dergelijke preventieve reiniging is ook een krachtige föhn geschikt.

Hoe maak je een oude laptop schoon

Als de laptop oud is en de garantieperiode daarvoor al lang verstreken is, dan kun je hem een globale reiniging van binnenuit laten regelen. Om dit te doen, moet je jezelf wapenen met een kleine kruiskopschroevendraaier, een schone borstel, een stofzuiger, een haardroger en een vochtige doek.

Eerst moet u de stroom uitschakelen en de laptophoes verwijderen door alle bouten met een schroevendraaier los te draaien, anders hoe u de laptop stofvrij maakt? Het is beter om van tevoren een kleine doos klaar te maken en deze erin te doen om ze niet kwijt te raken of per ongeluk van de tafel te vegen. Besteed eerst aandacht aan het moederbord. Als er een laag stof op zit, blaas het dan voorzichtig weg met een föhn, maar veeg het in geen geval af met een servet, wattenstaafjes of zelfs aanraken met een borstel. Alle microscopisch kleine pluisjes van de servetten die op de metrin achterblijven, kunnen de rails beschadigen of zelfs kortsluiting veroorzaken.

Vooral veel stof en vuil wordt aangetrokken door de radiator en ventilatoren. Deze laatste moet voorzichtig worden losgemaakt en worden afgeveegd met een vochtige doek. De radiator (de meest vervuilde plek in de laptop) moet worden schoongemaakt met een föhn, borstel, vochtige doek en in moeilijke gevallen heb je misschien een tandenstoker nodig om het aanhangende verfrommelde stof eruit te halen.

Breng aan het einde van deze stap een paar druppels machineolie aan op de ventilatoras en installeer deze opnieuw. Blaas het oppervlak en de ventilatieopeningen uit met een föhn.

Plaats de laptopkap voorzichtig terug en draai de schroeven één voor één vast met een schroevendraaier. Zet de laptop aan en luister, als het stiller begon te werken, betekent dit dat je alle punten van de instructies correct hebt gevolgd en dat je nu precies weet hoe je de laptop thuis stofvrij kunt maken.

Aanbevolen: