Zelf Uw Laptop Stofvrij Maken

Zelf Uw Laptop Stofvrij Maken
Zelf Uw Laptop Stofvrij Maken

Video: Zelf Uw Laptop Stofvrij Maken

Video: Zelf Uw Laptop Stofvrij Maken
Video: Laat Je Laptop Stofvrij Maken! 2024, Mei
Anonim

Veel mensen maken zich zorgen over hoe ze een laptop goed kunnen schoonmaken als deze stoffig wordt. Eerst moet je bepalen of dit echt het geval is. Let op de volgende symptomen: de laptop wordt plotseling luidruchtig, bevriest vaak, het oppervlak warmt onmiddellijk op. Als u dit allemaal waarneemt, is het koelsysteem verstopt met stof en moet het worden schoongemaakt.

Zelf uw laptop stofvrij maken
Zelf uw laptop stofvrij maken

Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om je laptop zelf schoon te maken. Bereid een set schroevendraaiers, een kleine borstel, een föhn en een stofzuiger voor. Vergeet niet de instructies voor uw computer te vinden - zonder deze kunt u immers niet alle plaatsen opruimen. Voordat u de laptop uit elkaar haalt, moet u ervoor zorgen dat deze is losgekoppeld van de voeding. Onthoud welke bouten en schroeven u losdraait, anders monteert u de computer later mogelijk niet meer.

Als u stof op het moederbord van uw computer aantreft, is de ideale optie om een persluchtcilinder te gebruiken. Gebruik anders een stofzuiger. Maar onthoud dat het aanraken van het moederbord ten strengste verboden is. Veeg het bovendien niet af met een doek, omdat de laptop dan kan doorbranden. U zult voorzichtig moeten handelen om geen schade te veroorzaken.

Controleer vervolgens onderdelen van de laptop zoals ventilatoren, radiatoren, roosters. De radiator kan worden gereinigd met een borstel of föhn. Als de ventilator kan worden verwijderd, kunt u dit het beste doen. Maak het schoon met een föhn en leg het dan terug. Overigens kun je voor een langere levensduur de ventilator smeren met machineolie. De laptopgrill is schoon te maken met een borstel of föhn.

Nadat het schoonmaken is voltooid, zet u de laptop weer in elkaar. Doe dit voorzichtig om niets te breken, je moet je niet haasten in zo'n zaak. Zet na het monteren uw computer aan en controleer hoe deze werkt. Het zou sneller moeten laden, minder geluid moeten maken. Zo ja, dan heb je alles goed gedaan.

Zoals u kunt zien, is het niet bijzonder moeilijk om de laptop stofvrij te maken. Maar als u nog steeds twijfelt of het u gaat lukken, kunt u beter contact opnemen met het servicecentrum. Hierdoor zult u zich meer op uw gemak voelen. Of vraag iemand die je kent die weet hoe het moet. En je kunt kijken en leren zodat je de taak zelf aankan.

Aanbevolen: