Het Draadloze Netwerk Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Draadloze Netwerk Inschakelen
Het Draadloze Netwerk Inschakelen

Video: Het Draadloze Netwerk Inschakelen

Video: Het Draadloze Netwerk Inschakelen
Video: W10-0016 Een draadloze wifi netwerk adapter opnieuw inschakelen in Windows 10. 2024, April
Anonim

Een groot aantal moderne internetproviders biedt draadloze internettoegangsdiensten. Dit systeem is vooral handig voor mensen die meerdere vaste en mobiele computers tot hun beschikking hebben.

Het draadloze netwerk inschakelen
Het draadloze netwerk inschakelen

Noodzakelijk

Wi-Fi-module

instructies:

Stap 1

Een goed werkende Wi-Fi-module is vereist om verbinding te maken met een draadloos toegangspunt. Dit kan een apparaat zijn dat in een laptop is ingebouwd, een PCI-adapter die op het moederbord wordt aangesloten of een USB-apparaat dat met wifi werkt. Kies de juiste apparatuur.

Stap 2

Werk de stuurprogramma's voor uw apparaat bij. Dit is een zeer belangrijk punt, omdat sommige adaptermodellen specifieke programma's vereisen waarmee u de parameters van het apparaat kunt configureren.

Stap 3

Schakel de wifi-module in. Mobiele computers hebben meestal speciale toetsen om deze apparatuur te bedienen. Als u een desktopcomputer gebruikt, opent u Apparaatbeheer en controleert u of de wifi-adapter actief is.

Stap 4

Klik op het pictogram netwerkverbindingen. Op Windows-systemen bevindt het zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad. Selecteer het gewenste draadloze netwerk en klik op de knop "Verbinden". Wacht tot de wachtwoordprompt verschijnt. Vul de gewenste combinatie in.

Stap 5

Als het geselecteerde netwerk specifieke parameters heeft, maakt u handmatig een nieuwe verbinding. Open Netwerkcentrum (Windows 7). Volg de link "Beheer draadloze netwerken".

Stap 6

Klik op de knop Toevoegen en selecteer Netwerkprofiel maken. Stel na het openen van het dialoogmenu de vereiste parameters in. Meestal wordt deze verbindingsmethode gebruikt bij het verbinden met een geheime broadcast-toegangspunt.

Stap 7

Vink de selectievakjes aan naast 'Verbinding maken, ook als er geen uitzending is' en 'Verbinding automatisch starten'. Klik op de knop Volgende en bevestig het starten van de verbinding met het geselecteerde toegangspunt.

Stap 8

Controleer na een succesvolle verbinding met het apparaat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot internet of toegang te krijgen tot lokale bronnen.

Aanbevolen: