De Functie Voor Het Detecteren Van Het Resterende Inktniveau Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Functie Voor Het Detecteren Van Het Resterende Inktniveau Inschakelen
De Functie Voor Het Detecteren Van Het Resterende Inktniveau Inschakelen

Video: De Functie Voor Het Detecteren Van Het Resterende Inktniveau Inschakelen

Video: CANON PRINTER UNBOXING 🇺🇸/🇵🇭 2022, December
Anonim

Wanneer u een opnieuw gevulde cartridge in de printer installeert, geeft het besturingssysteem constant een melding dat de inkt bijna op is. Dit gebeurt omdat de printer "onthoudt" dat het vereiste aantal pagina's al op deze cartridge is afgedrukt, maar hij "weet niet" van de gevulde inkt. Gebruik een van de verschillende methoden om de functie voor het detecteren van het inktniveau opnieuw te activeren.

De functie voor het detecteren van het resterende inktniveau inschakelen
De functie voor het detecteren van het resterende inktniveau inschakelen

instructies:

Stap 1

Installeer een andere cartridge in de printer en vervolgens een derde die hetzelfde is. Alleen de laatste twee cartridges worden in het geheugen van de printer opgeslagen en als u de oude na de andere twee plaatst, zal de printer deze als nieuw beschouwen. Zoals de praktijk laat zien, zijn dergelijke bewerkingen geschikt voor bijna elk printermodel, omdat ze allemaal op dezelfde manier zijn gerangschikt.

Stap 2

Installeer het printerstuurprogramma opnieuw nadat u de USB-poort van het apparaat hebt gewijzigd. Met deze procedure wordt het geheugen van de printer bijgewerkt en werkt de functie weer. Herhaal dergelijke acties echter niet te vaak, omdat u het apparaat kunt beschadigen en de printer vervolgens niet helemaal correct zal werken.

Stap 3

De manier om het geheugen te resetten is soms ingebed in de functies van de printer zelf. Lees de instructies aandachtig door om het nulmechanisme voor uw printer te vinden. Voor Canon-printers moet u de aan/uit-knop twintig seconden ingedrukt houden. Als u geen instructies heeft, kunt u naar de officiële website van de fabrikant gaan en gedetailleerde informatie over uw printer in een elektronisch document bekijken.

Stap 4

Download van internet en installeer op de harde schijf een hulpprogramma voor het resetten van het printergeheugen van een andere fabrikant voor uw model. De activering van de functie voor het regelen van het inktniveau vindt dus programmatisch plaats. Vergeet niet dat bij veel printers een schijf wordt meegeleverd met daarop speciale software voor het controleren van de inkt in de printer. Een ervaren gebruiker hoeft niet te sleutelen aan deze functie: het inktniveau is een virtuele indicator, aangezien er geen sensor in de cartridge zit. Het is veel handiger om zelf het aantal afdrukken bij te houden en de cartridge af en toe bij te vullen.

Populair per onderwerp