Het Draadloze Toetsenbord Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Draadloze Toetsenbord Inschakelen
Het Draadloze Toetsenbord Inschakelen

Video: Het Draadloze Toetsenbord Inschakelen

Video: Het Draadloze Toetsenbord Inschakelen
Video: How to CONNECT WIRELESS Keyboard and Mouse to your PS4 (EASY METHOD) 2024, April
Anonim

Met het draadloze toetsenbord bedien je je computer op een afstand van enkele meters. Dit is vooral handig als de computer niet is aangesloten op een monitor, maar op een tv.

Het draadloze toetsenbord inschakelen
Het draadloze toetsenbord inschakelen

instructies:

Stap 1

Als de draadloze toetsenbordontvanger is ontworpen om te worden aangesloten op de PS/2-connector, sluit deze dan aan met de computer uitgeschakeld. De USB-ontvanger kan worden aangesloten, maar op machines met oudere BIOS-versies werkt deze mogelijk niet in DOS.

Stap 2

Onthoud dat elk draadloos toetsenbord alleen kan werken in combinatie met een ontvanger die er speciaal voor is ontworpen. De toetsenbordontvanger van een ander model werkt mogelijk niet.

Stap 3

Als het toetsenbord infraroodcommunicatie gebruikt, hoeft het niet te worden gekoppeld aan de ontvanger. Laad gewoon de oplaadbare batterijen op of plaats batterijen (afhankelijk van het model) en richt de zender op de ontvanger. Controleer of de computer reageert op toetsaanslagen. Houd er rekening mee dat gelijktijdige bediening van twee identieke infraroodtoetsenborden in dezelfde ruimte niet mogelijk is.

Stap 4

Koppel een draadloos toetsenbord via een radiokanaal als volgt met de ontvanger. Druk op de miniatuurknop op de ontvanger en de LED op de ontvanger gaat knipperen. Druk vervolgens op dezelfde miniatuurknop op het toetsenbord. De LED op de ontvanger stopt met knipperen. Het toetsenbord en de ontvanger zijn nu op elkaar afgestemd en vanaf nu reageert de computer op toetsaanslagen op dat specifieke toetsenbord. Hierdoor kunnen meerdere identieke toetsenborden met een radiokanaal tegelijkertijd in dezelfde ruimte werken, die elk vooraf zijn afgestemd op een "eigen" ontvanger.

Stap 5

Als het toetsenbord een schakelaar heeft, betekent dit dat het meer stroom verbruikt in de standby-modus. Schakel het uit tijdens werkonderbrekingen.

Stap 6

Wanneer u een toetsenbord gebruikt dat gebruikmaakt van een radiokanaal, onthoud dan dat de gegevens die erover worden verzonden gemakkelijk kunnen worden onderschept. En het infraroodkanaal kan worden bewaakt met een fotodiode die aan de verrekijker is bevestigd (hoewel de kans hierop extreem klein is). Gebruik daarom nooit draadloze toetsenborden om wachtwoorden of andere vertrouwelijke gegevens in te voeren. Een computer die als mediacentrum fungeert, wordt echter meestal niet gebruikt om dergelijke gegevens in te voeren.

Aanbevolen: