Hoe "Pentium 3" Te Overklokken

Inhoudsopgave:

Hoe "Pentium 3" Te Overklokken
Hoe "Pentium 3" Te Overklokken

Video: Hoe "Pentium 3" Te Overklokken

Video: Hoe
Video: 1000 MHz Pentium III Windows 98 Retro Gaming PC Build 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om de snelheid van uw computer te verhogen. Als we het hebben over een relatief oud model, is het beter om de bedrijfsparameters van sommige apparaten waaruit de pc bestaat te wijzigen.

Hoe overklokken?
Hoe overklokken?

Noodzakelijk

  • - Snelheidsventilator;
  • - MemTest.

instructies:

Stap 1

Gebruik de mogelijkheden van het moederbord om de parameters van de CPU en RAM te wijzigen. Zet uw computer aan en ga naar het BIOS-menu. Houd hiervoor de Delete-toets ingedrukt na het inschakelen van de pc. Relatief oude modellen van moederborden maakten het mogelijk om veel parameters te wijzigen door in het BIOS-menu te werken. Open het menu Geavanceerde chipsetconfiguraties.

Stap 2

Zoek het item dat de busfrequentie van de centrale processor weergeeft. Verhoog dit cijfer. Verander de frequentie niet te veel in één keer. Gezien het feit dat een voldoende hoge multiplier (6-10) werd gebruikt in Intel Pentium 3-processors, kan een plotselinge verandering in de busfrequentie het apparaat beschadigen. Verhoog de spanning naar de CPU iets.

Stap 3

Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Nadat het besturingssysteem is geladen, installeert u het Clock Gen-programma. Controleer de status van de CPU. Als het hulpprogramma geen fouten detecteert, keert u terug naar het BIOS-menu en herhaalt u de procedure voor het verhogen van de CPU-busfrequentie.

Stap 4

Installeer de Speed Fan-software en voer deze uit. Controleer de CPU-temperatuur. Als het de toegestane waarden overschrijdt, verhoogt u de rotatiesnelheid van de CPU-koeler. Breng uw processor in optimale conditie. Overweeg de prestaties en de mate van verwarming.

Stap 5

Open het BIOS-menu en ga naar Advanced Setup. Verhoog de kloksnelheid van de RAM-kaarten. Dit proces moet worden uitgevoerd na het afstemmen en optimaliseren van de CPU. Controleer regelmatig de staat van de RAM-strips met behulp van het MemTest-programma of de tools van het Windows-besturingssysteem.

Stap 6

Pas de instellingen van het besturingssysteem aan nadat de computer is overklokt. Dit zal de prestaties iets verhogen zonder de interne apparaten te overbelasten.

Aanbevolen: