Een Dual-coreprocessor Overklokken

Inhoudsopgave:

Een Dual-coreprocessor Overklokken
Een Dual-coreprocessor Overklokken

Video: Een Dual-coreprocessor Overklokken

Video: Een Dual-coreprocessor Overklokken
Video: How To Overclock Intel(R) Pentium Dual Core CPU E5400 From 2.7 GHz to 3.7 GHz 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne processors hebben geen optimalisatie nodig. Dankzij hun prestaties kunnen ze de meeste functies uitvoeren die de gemiddelde gebruiker nodig heeft. Als je besluit de CPU te overklokken, zijn er een paar tips om in gedachten te houden.

Een dual-coreprocessor overklokken
Een dual-coreprocessor overklokken

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de CPU stabiel is. Gebruik hiervoor de beschikbare hulpprogramma's, bijvoorbeeld Clock Gen. Open dit programma en voer een CPU-gezondheidscontrole uit. Als het programma geen storingen in de CPU heeft gedetecteerd, ga dan verder met de overklokprocedure.

Stap 2

Open het BIOS-menu door op de Delete-toets (F2) te drukken nadat u de computer hebt aangezet. Selecteer het menu Chipsetconfiguraties of Geavanceerde systeemconfiguraties. Zoek het item dat de busfrequentie van de centrale processor weergeeft. Verhoog dit cijfer met enkele tientallen Hertz. In het geval dat u een dual-coreprocessor afstemt, verander dan symmetrisch de indicatoren van beide kernen. Soms is het nodig om hiervoor de bijbehorende functie te activeren.

Stap 3

Sla de nieuwe instellingen op door Save & Exit te selecteren in het hoofdmenu van het BIOS. Nadat het besturingssysteem is geladen, opent u het Clock Gen-programma opnieuw. Test de CPU opnieuw. Als de test geen fouten aan het licht brengt, herhaalt u de cyclus van het verhogen van de CPU-prestaties.

Stap 4

Soms is het mogelijk om de processorprestaties te verbeteren door de busvermenigvuldiger te wijzigen. Deze methode kan het beste worden gebruikt als er geen manier is om de busfrequentie te wijzigen. Het feit is dat het verhogen van de multiplier soms leidt tot een sterke toename van de algehele frequentie van de CPU.

Stap 5

Probeer de parameters van de processor te wijzigen met behulp van speciale programma's. Deze methode is niet betrouwbaar. Bij sommige hulpprogramma's kunt u CPU-frequenties instellen die niet door dit apparaat worden ondersteund. Hierdoor kan het oververhit raken of breken.

Aanbevolen: