Hoe Een Processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor Te Overklokken?
Hoe Een Processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Processor Te Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

Als u computerspelletjes speelt of video's bewerkt en u bent niet tevreden met de snelheid van uw computer, dan kunt u de prestaties van uw machine verhogen zonder materiële kosten. Om dit te doen, moet u het zogenaamde "overklokken" van de processor doen. Dit kan door de frequentie van de systeembus (FSB) te verhogen.

Een processor overklokken?
Een processor overklokken?

instructies:

Stap 1

Voer het BIOS van het moederbord in door aan het begin van het opstarten van de computer op de "Del"-toets op het toetsenbord te drukken.

Stap 2

Zoek in het BIOS het juiste gedeelte van het menu dat verantwoordelijk is voor het wijzigen van de systeembusfrequentie, dit kan FSB-frequentie, hostfrequentie of hostsnelheid zijn (aangezien de namen van dit menu-item kunnen verschillen in verschillende moederborden, kijk in de instructies voor het moederbord voor de namen van de opties die u zoekt in het BIOS van uw model).

Stap 3

Verhoog de systeembusfrequentie met 5-10 procent, sla vervolgens de geïnstalleerde wijzigingen op en start de computer opnieuw op. Als alles in orde is, start het systeem op een hogere systeembus- en processorfrequentie.

Stap 4

Voer na het laden van het besturingssysteem het programma CPU-Z uit en controleer of de kloksnelheid van de processor is toegenomen.

Stap 5

Controleer de processor op stabiliteit, gebruik bijvoorbeeld het programma voor het testen van de prestaties van 3DMark-videokaarten, of comprimeer enkele honderden megabytes aan gegevens met de archiver.

Stap 6

Als het systeem de test heeft doorstaan en het zich stabiel gedraagt, start dan opnieuw op en begin opnieuw: ga naar het BIOS, verhoog de FSB-frequentie nog meer, sla de wijzigingen op en test het systeem. Als het systeem tijdens het testen vastloopt of opnieuw opstart, keer dan terug naar de systeembusfrequentie toen het systeem stabiel was.

Aanbevolen: