Hoe Een Intel Core 2 Quad-processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Intel Core 2 Quad-processor Te Overklokken?
Hoe Een Intel Core 2 Quad-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Intel Core 2 Quad-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Intel Core 2 Quad-processor Te Overklokken?
Video: How to overclock intel core 2 quad cpu 2024, Mei
Anonim

Het overklokken van een processor is een verhoging van de snelheid van zijn werking zonder wijzigingen aan het ontwerp aan te brengen vanwege een mogelijke afname van de betrouwbaarheid. Hiermee kunt u met weinig moeite alle kracht van uw systeem "voelen".

Hoe een Intel Core 2 quad-processor te overklokken?
Hoe een Intel Core 2 quad-processor te overklokken?

instructies:

Stap 1

Het overklokken van de processor is eenvoudig. Dit is een zeer verantwoordelijke onderneming die aandacht en volledige concentratie op dit proces vereist.

Wanneer de computer opstart, wordt u getoond welke toets u moet indrukken om toegang te krijgen tot het BIOS, bijvoorbeeld: "Druk op F10 voor paneel van Bios"

Stap 2

Ga naar het gedeelte "Jump Free Configuration", dat standaardinstellingen bevat, zoals:

Stel "Ai Overclock Tuner" in op "Manual", anders kunt u het systeem niet overklokken

"CPU Ratio Setting" is een vermenigvuldiger, gebruik het maximum

"FSB Strap North Bridge" - de frequentie van de systeembus in zijn standaard (beschikbaar voor correctie van 100 tot 200 MHz, wat betekent dat de systeembus frequenties van 700 tot 1500 MHz kan detecteren, gebruik 1233 MHz)

"FSB-frequentie" - toont de frequentie van de systeembus, die toeneemt, waardoor u een prestatieverbetering krijgt

"DRAM-frequentie" - hier bevinden zich alle benodigde verdelers, die de verhouding van de RAM-frequentie tot de systeembusfrequentie instellen

"DRAM Tim Control" - dit menu omvat controle van "timings" (timing - snelheid van toegang tot geheugencellen), meestal wordt 5-5-5-15 timing gebruikt.

Stap 3

Om de processorfrequentie te verhogen, verhoogt u de "FSB-frequentie" -waarde, maar verhoogt u deze niet onmiddellijk met 200 of 300 MHz, dit moet geleidelijk gebeuren: we hebben deze met 30 verhoogd, bekeken hoe de andere instellingen zijn gewijzigd. Terwijl de FSB-frequentie wordt verhoogd, zal ook de frequentie van het RAM-geheugen toenemen!Stel de gebruikelijke "FSB"-frequenties in op 1393MHz (330MHz), zodat deze tijdens het proces een 1: 1-deling zou vertonen.

Stap 4

Bewaak de processortemperatuur, ga naar “Hardwarebewaking”. Alle temperatuurveranderingen tijdens acceleratie worden daar aangegeven.

Daarna kunt u de parameterconfiguraties naar wens wijzigen.

Stel de PCI-E-busparameters geforceerd in op 103 MHz, "FSB Strap to Nor Bridge" op 350 MHz, FSB-frequentie op 312, wat ons een frequentie van 2876 MHz zou moeten geven.

Stap 5

Maak vervolgens het teken van 3 gigahertz. De buswaarde ligt op 333MHz, wat in verhouding tot een vermenigvuldiger van 10 3333MHz oplevert. Zet in dit geval de geheugenwaarde op het maximum, dit is 800, 7 MHz. Start het systeem opnieuw op!

Stap 6

Nadat u zult zien dat de prestaties van het systeem, en vooral de processor, zijn toegenomen. Gebruik het voor "gezondheid"! Succes!

Aanbevolen: