Hoe Een Amd Athlon-processor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Amd Athlon-processor Te Overklokken?
Hoe Een Amd Athlon-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Amd Athlon-processor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Amd Athlon-processor Te Overklokken?
Video: AMD Athlon 3000G. Что может ПК за 300 долларов? 2024, April
Anonim

Overklokken ("overklokken") van een processor impliceert software- of hardwareveranderingen in de kwaliteit van zijn werk. Fabrikanten van geïntegreerde elektronica (AMD, Intel, enz.), om een willekeurige verhoging van de klokfrequentie te voorkomen, stellen limieten in en verwijderen hun producten uit de garantieservice. Gebruikers willen op hun beurt hardware bijna gratis tot het uiterste laten werken. Daarom is het logisch om uzelf vertrouwd te maken met enkele van de nuances van typisch "overklokken" met de AMD Athlon-processor als voorbeeld.

Hoe een amd athlon-processor te overklokken?
Hoe een amd athlon-processor te overklokken?

Het is nodig

Computer, AMD Athlon-processor, optionele koeler, Everest Ultimate Edition en CPU-Z-software

instructies:

Stap 1

Bereid eerst het systeem voor. Zorg voor koeling van uw Athlon-processor. Installeer één krachtige ventilator voor tijdige warmte-uitwisseling met de externe omgeving. Soms vermindert een extra 10-15 ° C de werkbronnen van deze processor met een factor twee of meer. Een goede ventilatie is daarom essentieel. In zeldzame gevallen zullen liefhebbers zelfs de bovenkant van de systeembehuizing afsnijden en een andere koeler installeren om koele lucht naar de hoofdventilator te voeren.

Stap 2

Bepaal de driver- en BIOS-versies van uw systeem. Als de databases verouderd zijn, download dan de benodigde bestandspakketten van de website van de fabrikant via internet en installeer ze eerst.

Stap 3

Download de nieuwste versies van Everest Ultimate Edition en CPU-Z naar uw computer. Ze zijn nodig voor het testen en bewaken van het systeem. Nadat u alle benodigde gegevens over de processor en het moederbord hebt verzameld, evenals over de prestaties van het systeem, start u de computer opnieuw op.

Stap 4

Wanneer de computer opstart, druk je op "Verwijderen" of "F2" (afhankelijk van welk moederbord je hebt). Configureer het BIOS als volgt: CPU Host Clock Control - [handmatig]; CPU-frequentie - [210] (voeg de systeembusfrequentie geleidelijk toe, 10-15 MHz); HT-frequentie - [1 GHz] (frequentie van gegevensuitwisseling via de HyperTransport-bus); Geheugenklok instellen - [handmatig]; Geheugenklok - [DDR 800] (RAM); Systeemspanningsregeling - [handmatig] (wanneer de handmatige modus is ingesteld, knippert het waarschuwingsbericht); CPU-spanningsregeling - [1.4] (als de waarde te hoog is, zal de processor sneller verslijten). Handhaaf de bovengenoemde verhoudingen en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Laat uw besturingssysteem na het starten volledig opstarten. Open de programma's CPU-Z en Everest Ultimate Edition en zorg ervoor dat u de gewijzigde parameters in het BIOS en de bedrijfstemperatuur van de processor verhoogt (van 32 ° naar 40 °). Het is vermeldenswaard dat de instellingen enigszins zullen verschillen voor verschillende modellen moederborden. Wees daarom voorzichtig.

Aanbevolen: