Wat Betekent Het Om Een USB-flashstation Te Formatteren?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent Het Om Een USB-flashstation Te Formatteren?
Wat Betekent Het Om Een USB-flashstation Te Formatteren?

Video: Wat Betekent Het Om Een USB-flashstation Te Formatteren?

Video: Wat Betekent Het Om Een USB-flashstation Te Formatteren?
Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2024, April
Anonim

Elke gebruiker van een personal computer, gezamenlijk de eigenaar van een flashstation of ander opslagmedium, moet weten wat formatteren is, waarom het nodig is en hoe het moet.

Wat betekent het om een USB-flashstation te formatteren?
Wat betekent het om een USB-flashstation te formatteren?

Tegenwoordig zijn er verschillende opslagmedia, die elk verplicht regelmatig moeten worden geformatteerd, dit zijn: harde schijven (HDD) die rechtstreeks op de computer zijn geïnstalleerd, gewone schijven (cd, dvd en Blu-ray), evenals USB-flashstations.

Wat is opmaak en waarom is het nodig?

Het concept van formatteren, van elk medium, impliceert een verandering in het bestandssysteem. In de regel leidt een dergelijke procedure tot een volledige reiniging van het medium, dat wil zeggen dat alle informatie die erop is opgeslagen volledig wordt verwijderd. Dit roept de vraag op: "Waarom de media überhaupt formatteren als alle informatie erop is verwijderd?" Dit wordt gedaan zodat de gebruiker de integriteit ervan kan herstellen, het werk kan optimaliseren, dat wil zeggen de snelheid van het uitvoeren van bepaalde taken kan verhogen en, natuurlijk, het bestandssysteem kan wijzigen (indien nodig). Opmaak is in verschillende gevallen verplicht, dit zijn:

- infectie van de drager met een virus;

- de snelheid van het uitvoeren van verschillende taken met een medium (bijvoorbeeld het overbrengen van informatie naar een computer) is vele malen afgenomen.

Hoe een USB-stick formatteren?

Wat betreft de procedure voor het formatteren van een flashstation zelf, dit kan zelfs worden gedaan met de standaardsoftware van het Windows-besturingssysteem. Om de standaardfunctionaliteit van het besturingssysteem te gebruiken, moet u "Deze computer" openen en de verwisselbare media selecteren waarop u met de rechtermuisknop moet klikken. Selecteer vervolgens in het contextmenu de functie "Formaat". Na het klikken wordt een nieuw venster geopend waarin de gebruiker "Bestandssysteem", "Clustergrootte" en "Formaatmethode" kan selecteren.

Een flashstation wordt gekenmerkt door het FAT32-bestandssysteem, omdat het wordt gebruikt om kleine bestanden op te slaan en te gebruiken. Ga je grote bestanden opslaan op een USB-stick, kies dan voor NTFS. De clustergrootte geeft de uitvoeringssnelheid van verschillende opdrachten voor bestanden aan (de optimale waarde wordt standaard door het systeem zelf ingesteld). Wat betreft de opmaakmethode, er zijn er verschillende, deze zijn: snel en volledig. Het is raadzaam om exact de volledige formattering uit te voeren, zodat de beschadigde sectoren van de verwisselbare schijf worden hersteld en het bestandssysteem met succes wordt gewijzigd. Is dit niet nodig en formatteert u regelmatig uw USB-stick, dan kunt u kiezen voor "Quick Format".

Aanbevolen: