Wat De Fout Betekent: Geheugen Kan Niet Worden Gelezen

Inhoudsopgave:

Wat De Fout Betekent: Geheugen Kan Niet Worden Gelezen
Wat De Fout Betekent: Geheugen Kan Niet Worden Gelezen
Anonim

Veel Windows-gebruikers zijn de veelvoorkomende fout 'geheugen kan niet worden gelezen' tegengekomen. In dit geval stopt de applicatie die deze fout heeft veroorzaakt onmiddellijk met zijn werk, dat wil zeggen dat de gebruiker niet de mogelijkheid heeft om gegevens op te slaan; de resultaten van uren werk kunnen onmiddellijk worden vernietigd. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat de fatale fout "geheugen kan niet worden gelezen" betekent.

Wat de fout betekent: geheugen kan niet worden gelezen
Wat de fout betekent: geheugen kan niet worden gelezen

Deze fout treedt uitsluitend op in Windows. En om dit probleem beter uit te leggen, is het noodzakelijk om enkele eigenaardigheden van geheugengebruik in het genoemde besturingssysteem te kennen.

Wat is Windows Geheugenbeheer

Geheugen in Windows OS bestaat meestal uit twee componenten:

1. Fysiek geheugen, dat een willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) is, d.w.z. een echt apparaat aangesloten op het moederbord van de computer;

2. Virtueel geheugen (het wisselbestand genoemd). Dit geheugengebied wordt niet gemaakt met een echt apparaat, maar met een speciaal bestand op de harde schijf van de computer. Het wisselbestand wordt gebruikt om de totale hoeveelheid computergeheugen te vergroten zonder extra apparaten aan te schaffen.

Deze twee stukken geheugen moeten door alle toepassingen worden gedeeld. Deze taak wordt opgelost door een speciaal onderdeel van het besturingssysteem - de geheugenbeheerder. Geheugentoewijzing is een complex proces, maar het belangrijkste principe is als volgt: alle toepassingen reserveren de hoeveelheid geheugen die ze nodig hebben via een "tussenpersoon" - de geheugenbeheerder. Het maakt voor het programma niet uit of het fysiek geheugen of een wisselbestand gebruikt, het vraagt ​​alleen de hoeveelheid op die het nodig heeft, waarna de beheerder een bepaalde hoeveelheid geheugen toewijst.

Het is in dit mechanisme van resourcetoewijzing dat er een fout kan optreden: het gebeurt als een applicatie een geheugengebied probeert te lezen dat al is gereserveerd door een ander programma of systeem. De fout "geheugen kan niet worden gelezen" betekent dus dat de toepassing heeft geprobeerd het geheugengebied te lezen (lezen in vertaling uit het Engels - "lezen") waartoe het geen toegang heeft.

Oorzaken van de fout "geheugen kan niet worden gelezen"

Er zijn veel redenen waarom een ​​toepassing zou kunnen proberen om gegevens uit een "vreemd" geheugengebied te lezen:

1. Aanvankelijk verkeerd ontworpen software;

2. De aanwezigheid van kwaadaardige software op de computer (virussen, Trojaanse paarden, wormen, enz.);

3. Beschadigd wisselbestand of andere systeembestanden;

4. Softwareconflicten, ook in hardwarestuurprogramma's;

5. Schade aan de sector waar een deel van het wisselbestand zich bevindt, schade of oververhitting van RAM.

Helaas is dit geen volledige lijst, wat de identificatie van de oorzaak van de "geheugen kan niet worden gelezen"-fout in elk afzonderlijk geval aanzienlijk bemoeilijkt. Deze redenen komen echter het meest voor.

Populair per onderwerp