Wat Betekent Het Als De Computer Vanzelf Wordt Ingeschakeld?

Wat Betekent Het Als De Computer Vanzelf Wordt Ingeschakeld?
Wat Betekent Het Als De Computer Vanzelf Wordt Ingeschakeld?

Video: Wat Betekent Het Als De Computer Vanzelf Wordt Ingeschakeld?

Video: Wat Betekent Het Als De Computer Vanzelf Wordt Ingeschakeld?
Video: Tip: Even weg? Vergrendel je computer! 2024, April
Anonim

Een situatie is mogelijk wanneer een uitgeschakelde computer zichzelf aanzet, tot verbazing en schrik van de eigenaar. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn: software en hardware.

Wat betekent het als de computer vanzelf wordt ingeschakeld?
Wat betekent het als de computer vanzelf wordt ingeschakeld?

Sommige netwerkkaarten ondersteunen de mogelijkheid om het moederbord van spanning te voorzien als er een speciaal commando over het netwerk komt (lokaal of internet). Deze technologie heet Wake on Lan (WOL). In sommige gevallen is het erg handig - op deze manier kunt u bijvoorbeeld 's nachts op afstand een databaseback-up of programma-update starten.

Als je het niet prettig vindt dat je computer af en toe spontaan aan gaat, controleer dan de instellingen van de netwerkkaart. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" en vouw het knooppunt "Systeem" uit. Klik in het tabblad "Hardware" op "Apparaatbeheer" en dubbelklik op het pictogram "Netwerkkaarten". Om het vervolgkeuzemenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het netwerkkaartpictogram en selecteert u de opdracht "Eigenschappen". Bekijk welke opties zijn ingesteld op het tabblad Energiebeheer. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen als dit is aangevinkt.

Controleer de andere instellingen op het tabblad "Geavanceerd". Als de lijst met eigenschappen items bevat Wake from Shutdown, Wake from Frame, "Wekmogelijkheid", selecteer dan de optie "Uit" in het vak "Waarde".

In de BIOS-instellingen kunt u ook de mogelijkheid instellen om de computer via het netwerk aan te zetten of uit de slaapstand te halen ("diepe slaap"). Wacht bij het inschakelen van de computer tot de prompt "Druk op Delete om in te stellen" op het scherm verschijnt. In plaats van Delete kan de BIOS-ontwikkelaar een andere sleutel toewijzen, meestal een van de functionele. Zoek in het setup-menu een item dat mogelijk verband houdt met WOL-technologie. Hoogstwaarschijnlijk zal de titel de woorden Wake up, Wake, LAN, WOL gebruiken. Stel deze opties in op Uitschakelen.

Sommige BIOS hebben de mogelijkheid toegevoegd om de computer aan te zetten na een tijdelijke stroomstoring in het netwerk. Zoek het item Power on schedule en stel het in op Disable.

Misschien is de computer ingeschakeld vanwege een technische storing - bijvoorbeeld vanwege een kortsluiting in het voedingscircuit van de "Start" -knop. Onderzoek het moederbord zorgvuldig op gezwollen of lekkende condensatoren, beschadigde geleidende sporen. Probeer de voeding te vervangen - hoogstwaarschijnlijk zit het probleem daarin.

Aanbevolen: