Wat Betekent Het Ips-scherm?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent Het Ips-scherm?
Wat Betekent Het Ips-scherm?

Video: Wat Betekent Het Ips-scherm?

Video: Wat Betekent Het Ips-scherm?
Video: IPS vs LED - What’s The Difference? [Explained] 2024, Maart
Anonim

Ontwikkelende technologieën hebben geleid tot de opkomst van volledig nieuwe, niet vergelijkbaar met hun "voorouders" LCD-schermen, namelijk IPS-schermen, die vele malen superieur zijn aan eerdere modellen.

Wat betekent het ips-scherm?
Wat betekent het ips-scherm?

IPS-scherm

IPS-schermen zijn vrij recent ontworpen en uitgebracht. Het uiterlijk van dit soort schermen maakte het mogelijk om twee hoofdproblemen van eerdere modellen onmiddellijk op te lossen, namelijk: een kleine kijkhoek, waarbij slechts één gebruiker aan de computer kon werken, en anderen (bijvoorbeeld gasten) konden niet zien wat hij precies aan het doen was op de computer, en loste ook het probleem met slechte kleurweergave op. Dit werd bereikt door een nieuwe rangschikking van kristallen op het scherm. In IPS-schermen bevinden ze zich parallel aan elkaar, langs het hele vlak. Het grootste nadeel van IPS-schermen zijn de relatief hoge kosten. Dat is de reden waarom tv's en monitoren die werken met TN-TFT-matrix, dat wil zeggen apparaten met een plasmascherm, populairder zijn in Rusland.

Voordelen van IPS-schermen

Zoals hierboven vermeld, hebben apparaten met een IPS-scherm een uitstekende kleurweergave. Als er bijvoorbeeld zwart op het scherm wordt weergegeven, is het zwart voor tv's of monitoren met een IPS-scherm en voor apparaten met een TN-TFT-matrix is zwart grijsachtig. Hierdoor blijkt dat alle kleuren die op IPS-schermen worden weergegeven een hogere verzadiging hebben dan andere typen schermen. De belangrijkste voordelen van dergelijke schermen zijn onder meer het feit dat er zonder bijzonder ongemak naar bijvoorbeeld tv's bij zonnig weer kan worden gekeken. Met andere woorden, het IPS-scherm zal duidelijk zichtbaar zijn, zelfs als de zon erop schijnt, wat van andere soorten schermen onmogelijk is te zeggen. Bovendien, zoals hierboven vermeld, nam met de verandering in de locatie van de kristallen op het scherm ook de kijkhoek toe. Tegenwoordig is het gemiddeld ongeveer 178 °. Het resultaat is dat hoe een persoon ook naar het scherm kijkt, hij het beeld nog steeds duidelijk zal zien, zowel links als rechts, zowel boven als onder.

Vanwege al deze voordelen worden IPS-schermen nu steeds meer gebruikt bij het maken van high-definition tv's en monitoren. Het is natuurlijk aan iedereen wat te kiezen, ofwel een toestel met een IPS-scherm, ofwel TN-TFT, wat tegenwoordig te populair is. Samenvattend kunnen we zeggen dat de voordelen van de laatste zijn: een hogere reactiesnelheid dan een IPS-scherm, lage kosten van dergelijke apparaten en hun minimale stroomverbruik. IPS-schermen hebben op hun beurt: hoogwaardige kleurweergave, hoog contrast en grote kijkhoeken.

Aanbevolen: