Wat Betekent "de Hele Computer Scannen"?

Inhoudsopgave:

Wat Betekent "de Hele Computer Scannen"?
Wat Betekent "de Hele Computer Scannen"?

Video: Wat Betekent "de Hele Computer Scannen"?

Video: Wat Betekent
Video: How To Scan Documents To Computer - Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Gebruikers van pc's die met antivirussoftware werken, kunnen het scannen van de hele computer tegenkomen, maar misschien weet niet iedereen wat het is en waarom het nodig is.

Wat betekent
Wat betekent

Computerscan

Gratis antivirussoftware is erg populair, maar zelfs deze versies van de programma's bieden de mogelijkheid om de hele computer te scannen. De meest populaire versies van antivirussoftware zijn: Avast FreeAntivirus, Kaspersky, NOD 32, Dr. Web. Ze hebben allemaal een volledige computerscanfunctie. Als de gebruiker een dergelijke functie start met het juiste programma, scant het alle harde schijven, bestanden en mappen die erop zijn opgeslagen op de aanwezigheid van schadelijke software. Zoals je misschien al vermoedt, voert een dergelijke scanprocedure een gedetailleerde controle uit van respectievelijk het hele systeem, en de tijd voor een dergelijke controle zal veel meer in beslag nemen.

Met welke programma's kan ik mijn computer scannen?

Elk van de bovenstaande antivirussoftware heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kaspersky is bijvoorbeeld voor velen de meest bekende antivirus en misschien denken mensen dat dit het meest effectief is. Aan de ene kant is deze stelling waar, aan de andere kant niet. Het punt is dat deze antivirus het systeem van de gebruiker erg zwaar belast en dit heeft natuurlijk niet het beste effect op de prestaties van een personal computer. Tegelijkertijd biedt Kaspersky Anti-Virus een goede bescherming, aangezien het een ingebouwde firewall heeft, een eigen firewall en de functie van een volledige computerscan op malware.

Avast FreeAntivirus en NOD 32 zijn de keuze van de meeste pc-gebruikers. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat, in tegenstelling tot de vorige versie, deze antivirussen niet zo veeleisend zijn voor systeembronnen en de pc nauwelijks belasten. We kunnen er in totaal over praten, omdat ze erg op elkaar lijken. Wat de functionaliteit betreft, ze hebben ook hun eigen redelijk goede firewall, firewall, regelmatig bijgewerkte database en vele andere voordelen, waaronder de functie van een volledige computerscan. De nadelen zijn onder meer het feit dat deze antivirus vaak virussen overslaat of sommige programma's als kwaadaardig identificeert, wat dat in feite niet is.

Wat betreft de dr. Web, het wordt tegenwoordig veel minder vaak gebruikt dan vroeger. In principe is deze antivirus ook redelijk goed en heeft alles wat je nodig hebt om gebruikersactiviteit op het netwerk te beschermen en te scannen en naar verschillende kwaadaardige applicaties op je computer te zoeken. Het is vermeldenswaard dat deze antivirus een internetservice heeft waarmee u uw computer kunt scannen, wat betekent dat het kopen en installeren van deze antivirussoftware helemaal niet nodig is.

Aanbevolen: