Wat Betekent Het "het Windows-systeem Is Niet Geverifieerd"

Inhoudsopgave:

Wat Betekent Het "het Windows-systeem Is Niet Geverifieerd"
Wat Betekent Het "het Windows-systeem Is Niet Geverifieerd"

Video: Wat Betekent Het "het Windows-systeem Is Niet Geverifieerd"

Video: Wat Betekent Het
Video: Windows 10: herstelopties 2024, April
Anonim

Windows-besturingssystemen worden betaald, wat hun gebruikers verantwoordelijkheid oplegt voor niet-naleving van de voorwaarden van de licentieovereenkomst, namelijk het gebruik van een niet-gelicentieerd exemplaar van dit besturingssysteem. In dit geval verschijnt vroeg of laat een servicebericht op het beeldscherm - "Windows-systeem is niet geverifieerd".

Wat betekent
Wat betekent

Bij het installeren van Windows, te beginnen met XP, registreren de systeembeveiligingsinstellingen onmiddellijk de instellingen, waarbij het systeem automatisch wordt gecontroleerd op alle laatste updates. Nadat u de updates hebt gedownload, moet u deze installeren voordat u de computer afsluit.

Bij het installeren ervan moet het besturingssysteem worden geverifieerd, waarbij de in het systeem ingebouwde sleutel wordt gecontroleerd op een licentie. Als de verificatie niet is gelukt tijdens de laatste keer opstarten van het systeem, verschijnt de volgende keer dat de computer wordt ingeschakeld, in plaats van updates te installeren, een bericht over mislukte authenticatie.

De aanwezigheid van een geïnstalleerd gelicentieerd exemplaar van Windows

Als de pc-gebruiker zeker weet dat zijn licentiesleutel echt is en het bericht over mislukte authenticatie ten onrechte verschijnt, moet hij Windows User Support bellen. Contactgegevens staan op de officiële Microsoft-pagina. Vervolgens moet u de geïnstalleerde licentiesleutel, het tijdstip en de plaats van aankoop van het gelicentieerde exemplaar van Windows en uw persoonlijke gegevens een naam geven.

Als de informatie correct is, wordt de gebruiker gevraagd het besturingssysteem opnieuw te installeren of wordt een andere licentiesleutel aangeboden voor installatie, die wordt bepaald door de ondersteuningsoperator. De beschreven situatie doet zich voor wanneer er systeemfouten optreden of wanneer derden toegang krijgen tot de originele licentiesleutel met behulp van kwaadaardige software (virussen, Trojaanse paarden, enz.).

Systeemfouten treden vaak op vanwege het ontbreken van up-to-date antivirussoftware. Het moet regelmatig worden bijgewerkt.

Aanwezigheid van een "gepirateerd" exemplaar van Windows geïnstalleerd

Het gebruik van niet-gelicentieerde kopieën van het besturingssysteem valt onder de artikelen 146, 272 en 273 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie. Als de pc-gebruiker de eigenaar is van de "gepirateerde" versie, moet hij daarom binnen 30 dagen na het verschijnen van het bericht over mislukte authenticatie een licentiesleutel van Microsoft kopen.

De licentie kan worden toegepast op één computer of op meerdere. Dit wordt vaak gebruikt door "piraten" die gestolen bedrijfslicenties gebruiken die in gebruik moeilijk te traceren zijn.

Fouten in gedownloade updates

De updates zelf zijn niet zonder gebreken. Vaak zullen sommigen van hen zelf de schijn wekken van een mislukt authenticatiebericht. Updates voor het Windows-besturingssysteem zijn verpakt in speciale bestanden waarvan de naam begint met twee letters - KB. Het meest voorkomende probleem doet zich voor met het updatepakket KB971033.

Om het te verwijderen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, in het menu dat verschijnt, selecteert u het menu "Beveiligingssysteem". Er is een lijst met alle geïnstalleerde updates. Vervolgens moet u het KB971033-pakket specificeren of degene die systeemfouten veroorzaakten en verwijderen. Daarna moet u uw computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: