Hoe Kom Je Van Een Trojaans Paard Af?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Van Een Trojaans Paard Af?
Hoe Kom Je Van Een Trojaans Paard Af?

Video: Hoe Kom Je Van Een Trojaans Paard Af?

Video: Hoe Kom Je Van Een Trojaans Paard Af?
Video: Latijn klas1 Het Trojaanse Paard 2024, April
Anonim

Kwaadaardige trojans brengen veel schade toe aan onze computers. Soms zelfs onherstelbaar. Informatie die wordt opgegeten, gestolen of beschadigd door Trojaanse paarden kan zeer waardevol zijn, en in het algemeen is het buitengewoon onaangenaam wanneer iemand anders in uw pc graaft. Om te voorkomen dat Trojaanse paarden zich uw leven laten bederven, maakt u er een regel van om een paar eenvoudige regels te volgen.

Hoe kom je van een Trojaans paard af?
Hoe kom je van een Trojaans paard af?

Noodzakelijk

Antivirus is vereist

instructies:

Stap 1

Wat is een Trojaans paard? Het is een klein stukje malware dat zijn "ontwikkelaars" vermommen als nuttige software. Het kan van alles zijn: en updates van programma's en allerlei soorten hulpprogramma's - gedownload van internet. De trojan komt op bedrieglijke wijze de pc binnen en begint na het opstarten schade te berokkenen. Helaas zijn in veel opzichten de gebruikers zelf verantwoordelijk voor de penetratie van de trojan in de pc. De penetratie van kwaadaardige programma's wordt vergemakkelijkt door het openen van vreemde brieven die per e-mail zijn ontvangen en het downloaden van programma's en bestanden van niet-geverifieerde bronnen. Moraal: werk alleen met sites die een welverdiende goede reputatie hebben.

Stap 2

Regelmatige computerscans. Als u onderbrekingen opmerkt in het werk van uw computer, zet dan eerst uw antivirusprogramma aan. Het is het beste als u elke dag express scans uitvoert en elke drie dagen een volledige computerscan. Heb geen spijt van deze keer - het is beter een paar minuten te besteden aan het scannen van uw pc, dan deze naar de service te brengen en uzelf uit te schelden voor onvoorzichtigheid.

Stap 3

Scannen in veilige modus. Het komt voor dat het besturingssysteem van de computer virussen opvangt en blokkeert tijdens normaal gebruik. Dit is een groot pluspunt - dus de kans op antivirusdetectie van Trojaanse paarden neemt toe. Om dit te doen, drukt u op de pc opnieuw opstarten, drukt u op de F8-toets en selecteert u veilige modus tijdens het laden van het besturingssysteem. Scan vervolgens uw computer in de veilige modus.

Aanbevolen: