Hoe Een Trojaans Paard Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trojaans Paard Te Detecteren
Hoe Een Trojaans Paard Te Detecteren

Video: Hoe Een Trojaans Paard Te Detecteren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Demonstratie: hoe gaan cybercriminelen te werk? 2023, Februari
Anonim

Het Trojaanse paard, dat een hele staat verwoestte, werd een begrip. Tegenwoordig wordt een Trojaans paard een virus genoemd dat zich verbazingwekkend kan vermommen als werkprogramma's en ze letterlijk van binnenuit opeet.

Hoe een Trojaans paard te detecteren
Hoe een Trojaans paard te detecteren

Met zorgvuldige aandacht zult u zeker de duidelijke tekenen van een infectie op uw computer opmerken. Als het plotseling langzamer begon te werken dan normaal, of als u hoort dat de processor luidruchtiger is geworden, verschijnen er pop-upvensters van uw internetbrowser - dit zijn allemaal tekenen dat er hoogstwaarschijnlijk een Trojaans virus op uw computer.

Hoe te vechten?

Als u een Trojaans paard vermoedt, voer dan antivirussoftware (afgekort als software) uit op uw computer. Zelfs als uw computer goed werkt, kan deze nog steeds worden geïnfecteerd, en daarom moet een nieuwe antivirusprogramma altijd de pc "scannen".

Volgens statistieken van beveiligingssoftwarebedrijven worden virussen vaak overgedragen via e-mailbijlagen, geïnstalleerde software, chat of via kopieën van bestanden die zijn genomen van de geïnfecteerde computer van een vriend. Dit gebeurt zelfs als je geen bijlagen hebt geopend toen je je e-mail controleerde en geen onbekende bestanden van dubieuze sites uitvoerde, ook jij zou, zonder het te weten, een kwaadaardig programma kunnen krijgen.

Belangrijk: zorg ervoor dat uw antivirussoftware de nieuwste virusdatabase-update heeft voordat u een volledige scan van uw systeem uitvoert.

Houd er rekening mee dat absoluut alle programma's die zijn gericht op het zoeken naar geïnfecteerde objecten, gebreken hebben. Als u na een volledige systeemscan denkt dat uw computer nog steeds geïnfecteerd is, gebruik dan andere antivirussoftware. Elke antivirus werkt volgens zijn eigen algoritmen en elk heeft zijn eigen plaagdatabase. Er zijn veel gratis versies van dergelijke software op internet, bijvoorbeeld Malwarebytes' Anti-Malware, AVG, BitDefender en PC Tools, evenals commerciële producten: Symantec Norton AntiVirus / Norton 360, McAfee VirusScan en Kaspersky Anti-Virus, die een proefperiode hebben abonnementen. Zorg er ook voor dat het programma alle hoofdmappen controleert, waar virussen zich meestal verbergen.

Voorzorgsmaatregelen

Als je het virus hebt kunnen verwijderen, vergeet dan niet om de toegevoegde antivirusprogramma's onmiddellijk te verwijderen. Als er meerdere op uw computer actief zijn, zullen ze uw besturingssysteem ernstig vertragen. Kies één beveiligingsoptie voor uw computer en verwijder het eigen risico.

Als al het bovenstaande niet heeft geholpen en je de Trojaanse virussen niet hebt kunnen verwijderen, moet je Windows opnieuw installeren. Vergeet niet om belangrijke bestanden op te slaan en de schijf te formatteren.

Populair per onderwerp