Een Trojaans Paard Van Uw Computer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Trojaans Paard Van Uw Computer Verwijderen
Een Trojaans Paard Van Uw Computer Verwijderen

Video: Een Trojaans Paard Van Uw Computer Verwijderen

Video: Een Trojaans Paard Van Uw Computer Verwijderen
Video: How to Remove a Trojan/Virus/Miner (Windows) 2024, April
Anonim

Een Trojaans paard (Trojaans paard) is een type virus dat gevaarlijker is dan andere veelvoorkomende kwaadaardige wormprogramma's. Trojaanse paarden vermommen zichzelf meestal als onschadelijke applicaties, maar in feite hebben ze extreem vijandige functies.

Trojan is een wow-paard
Trojan is een wow-paard

instructies:

Stap 1

Hoe raakt een computer geïnfecteerd met een Trojan? Een nietsvermoedende gebruiker downloadt een zogenaamd nuttig programma van internet en start het. Na het opstarten is het niet ongebruikelijk dat er een foutmelding of iets dergelijks verschijnt. "Nou, blijkbaar heb ik een kapot programma gedownload. Ik moet het verwijderen", denkt de ongelukkige gebruiker, maar de computer is al geïnfecteerd met een Trojaans paard dat veilig gegevens naar een frauduleuze aanvaller stuurt die in het RAM-geheugen van de pc woont, waardoor hij om alle gebruikersacties te traceren. Oplichters stelen dus meestal de persoonlijke gegevens van gebruikers, evenals hun wachtwoorden, en gebruiken deze vervolgens voor hun eigen doeleinden. Pas bij het downloaden van programma's van internet op voor onbekende fabrikanten.

Stap 2

U kunt de Trojan verwijderen met een antivirusprogramma. Niet alle antivirusprogramma's zijn echter in staat om een Trojaans paard op te sporen en te neutraliseren. Om dit te doen, is het handiger om programma's te gebruiken die gespecialiseerd zijn om dit type virus te verwijderen. Ze hebben niet alleen te maken met Trojaanse paarden, maar ook met spyware, dialers, adware en malware, evenals met systeemherconfiguratieprogramma's (niet-geautoriseerd) en wormen.

Aanbevolen: