Hoe De Grondslagen Voor Financiële Verslaggeving Te Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grondslagen Voor Financiële Verslaggeving Te Wijzigen?
Hoe De Grondslagen Voor Financiële Verslaggeving Te Wijzigen?

Video: Hoe De Grondslagen Voor Financiële Verslaggeving Te Wijzigen?

Video: Hoe De Grondslagen Voor Financiële Verslaggeving Te Wijzigen?
Video: Webinar Onderhanden Werk 2024, Mei
Anonim

Boekhoudbeleid is een fundamenteel document dat de basis vormt voor de financiële boekhouding van een onderneming. Het bevat informatie die een hulpmiddel is voor de implementatie van boekhouding in de organisatie, interne wetgeving en boekhoudregels van de onderneming.

Hoe u de grondslagen voor financiële verslaggeving kunt wijzigen
Hoe u de grondslagen voor financiële verslaggeving kunt wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebaseerd op hoofdstuk 25 van het belastingwetboek van de Russische Federatie, bij het formuleren van grondslagen voor financiële verslaggeving voor belastingen. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de vaststelling van de volgorde van vorming van de basis voor de berekening van verschillende soorten belastingen, evenals de procedure voor de berekening ervan. De grondslagen voor financiële verslaggeving omvatten het uitvoeren van primaire observatie, kostenmeting, de huidige groepering, evenals de uiteindelijke veralgemening van de economische activiteit van de onderneming.

Stap 2

Weergave in de grondslagen voor financiële verslaggeving van de organisatie methoden van afschrijving van immateriële activa, vaste activa, schattingen van voorraden, gereed product, evenals baten en lasten.

Stap 3

De volgende documenten goedkeuren voor het aanbrengen van wijzigingen in de grondslagen voor financiële verslaggeving van de onderneming: werkschema's; vormen van primaire boekhouddocumentatie en interne rapportage; regels voor het inventariseren; methodologie voor het beoordelen van de soorten verplichtingen en onroerend goed; regels voor documentbeheer; technologie voor de verwerking van legitimatiegegevens; de procedure voor het bewaken van zakelijke transacties.

Stap 4

Geef de volgende punten weer in het boekhoudbeleid van de onderneming: de methode voor het bepalen van de waarden die de belastinggrondslag vormen, algemene regels voor het onderhouden van belastingboekhouding, vormen van het analytisch register van belastingboekhouding. Het is ook noodzakelijk om methodologische technieken en methoden van belastingboekhouding in de grondslagen voor financiële verslaggeving in te voeren.

Stap 5

Neem een besluit om de grondslag voor financiële verslaggeving vanaf het begin van het volgende belastingtijdvak te wijzigen. Als u bijvoorbeeld na de reorganisatie van een rechtspersoon wijzigingen aanbrengt in de waarderingsgrondslag voor de berekening van de inkomstenbelasting, geldt tot het einde van het belastingtijdvak de oude regeling voor het betalen van belasting.

Stap 6

Pas de grondslagen voor financiële verslaggeving van jaar tot jaar consequent toe. Het is niet nodig om een nieuwe opdracht te doen om de grondslagen voor financiële verslaggeving te wijzigen. Breng hiervoor aanvullingen en wijzigingen aan in de bestaande bestelling. Aanpassingen aan de grondslagen voor financiële verslaggeving zijn toegestaan in geval van: wijzigingen in de wet- of boekhoudregelgeving, de ontwikkeling van nieuwe boekhoudmethoden door de vennootschap, significante wijzigingen in de omstandigheden van de vennootschap.

Aanbevolen: