Het Standaard Installatiepad Voor Programma's Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Standaard Installatiepad Voor Programma's Wijzigen
Het Standaard Installatiepad Voor Programma's Wijzigen

Video: Het Standaard Installatiepad Voor Programma's Wijzigen

Video: Het Standaard Installatiepad Voor Programma's Wijzigen
Video: Standaard taal van Office 2019 aanpassen 2024, Mei
Anonim

Door het standaard software-installatiepad te wijzigen, hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over waar hij naar een bepaalde map moet zoeken. De gebruiker zal altijd de locatie van zijn programma's op de computer weten.

Het standaard installatiepad voor programma's wijzigen
Het standaard installatiepad voor programma's wijzigen

Het standaard installatiepad wijzigen

Misschien worden veel gebruikers van pc's geconfronteerd met het feit dat deze of gene software automatisch wordt geïnstalleerd (vraagt niet om het pad aan te geven). Natuurlijk doen niet alle programma's dit, maar slechts een minderheid ervan. Anderen wordt altijd gevraagd om de uiteindelijke installatiemap op te geven. Helaas kan een dergelijk probleem ertoe leiden dat de systeemschijf geen vrije ruimte meer heeft, en veel mensen verdelen de schijven zo dat alleen programma's op de ene kunnen worden geïnstalleerd en bijvoorbeeld games op de andere. Sommige gebruikers kunnen zelfs het item overslaan dat verband houdt met het specificeren van een map, wat ook tot het bovenstaande kan leiden. Als gevolg hiervan blijkt dat de gebruiker alleen bepaalde mappen moet zoeken en verwijderen om ruimte op de harde schijf vrij te maken.

Registerwijzigingen

Zoals u weet, geven programma's niets om het uiteindelijke installatiepad, en het is niet nodig om alle programma's in de map Program Files te installeren (dit is in de meeste gevallen de laatste map). Er is natuurlijk een manier om de standaardbestemmingsmap te wijzigen. Dit kan als volgt. Eerst moet de gebruiker naar het menu "Start" gaan en daar het opschrift "Uitvoeren" vinden (u kunt deze applicatie uitvoeren met behulp van de Win + R-sneltoetsen). Daarna moet u de register-editor starten. Daarin moeten de belangrijkste wijzigingen worden aangebracht. Om het te starten, wordt het regedit-commando ingevoerd in het venster dat verschijnt.

Wanneer vervolgens een nieuw venster wordt geopend (de register-editor zelf), moet u in de vertakking aan de linkerkant HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion vinden. Nadat u op de laatste map hebt geklikt, wordt de rechterkant van het venster vernieuwd. Hier moet u de ProgramFilesDir- of ProgramFilesDir-bestanden (x86) vinden (als u beide bestanden ziet, moeten beide worden gewijzigd). U moet erop dubbelklikken en de parameters in de regel "Waarde" wijzigen in de parameters die u nodig hebt (verander bijvoorbeeld de schijf van C in D). Nadat u de vereiste waarden hebt ingevoerd, moet u de register-editor sluiten en uw computer opnieuw opstarten, aangezien de wijzigingen pas van kracht worden nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart. Als alles correct is gedaan, wordt de software geïnstalleerd in de exacte map die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: