Het Bestandstype Voor Muziek Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Bestandstype Voor Muziek Wijzigen
Het Bestandstype Voor Muziek Wijzigen

Video: Het Bestandstype Voor Muziek Wijzigen

Video: Het Bestandstype Voor Muziek Wijzigen
Video: Instructievideo: rekeningnummer wijzigen 2024, April
Anonim

Soms zijn er situaties waarin een speler, telefoon of multimediaspeler geen nummers in een bepaald formaat kan herkennen, bijvoorbeeld *.flac, *.ogg of *.m4a, hoewel dergelijke bestanden prima kunnen worden afgespeeld op een computer. Hoe kan ik dan het type muziekbestand wijzigen?

Het bestandstype voor muziek wijzigen
Het bestandstype voor muziek wijzigen

instructies:

Stap 1

Bovendien is het vaak nodig om de bitrate en grootte van het audiobestand te verlagen, zodat er meer tracks naar de flashkaart of speler kunnen worden geüpload. Een eenvoudige wijziging van de bestandsextensie in de bestandseditor helpt hier niet. Je hebt een soort audio-omzetter nodig. Nero Soundtrax, meegeleverd met Nero 8 en hoger, of Sound Forge, voorheen bekend als Sonic Foundry, is voldoende. Deze programma's zijn betaald. Het is gemakkelijk om gratis tegenhangers op internet te vinden met minder functies.

Stap 2

Alle audioconverters werken volgens hetzelfde principe. Selecteer na het starten van het programma het meest linkse item "Bestand" en het subitem "Openen" in het bovenste menu. Er verschijnt een klein verkennervenster voor je, waarin je een audiobestand moet vinden om het te converteren. Zodra u het bestand hebt gevonden, klikt u er eenmaal op met de linkermuisknop en klikt u vervolgens op "Selecteren" of "Openen" ("OK" / "Open").

Stap 3

Als de converter dit type muziekbestand ondersteunt, ziet u een balk om de track in het programma te laden. Wanneer het 100 procent bereikt en verdwijnt, klikt u opnieuw in het hoofdmenu op het item "Bestand" en selecteert u het subitem "Opslaan als …" ("Opslaan als" / "Opslaan in"). U opent de verkenner opnieuw, maar deze keer wordt u gevraagd een bestandsnaam in te voeren en een type of indeling te selecteren. Meestal zijn er knoppen zoals "Opties", "Instellingen", "Bestandstype" ("Optie" / "Formaat" / "Bestandstype") enzovoort. Of het formaat waarin u het nummer wilt opslaan, wordt aangegeven in de vervolgkeuzelijst. Door erop te klikken, ziet u ook andere formaten waarin de door u geïnstalleerde audioconvertor kan worden opgeslagen.

Stap 4

Door op de optietoets te drukken, kunt u ook de bitsnelheid instellen. Hoe lager de bitrate, hoe minder ruimte het nummer inneemt op je harde schijf of flashkaart, maar hoe slechter het klinkt. Omgekeerd levert een hoge bitrate een uitstekende geluidskwaliteit op, maar je zult wel vrije opslagruimte moeten opofferen. De standaard bitrate, de "gulden middenweg" genoemd, is 192 Kbps (192 Kbs). Met deze kwaliteit nemen de tracks niet veel ruimte in beslag en klinken ze goed. Sissen wordt waargenomen bij een bitsnelheid van 128 Kbps en lager, studiogeluid van hoge kwaliteit - bij een bitsnelheid van 256 Kbps en hoger.

Stap 5

Het meest gebruikte formaat dat door 99% van de spelers wordt gelezen, is *.mp3. Daarna is het meest voorkomende type muziekbestanden *.wma (Windows Meida Audio). Zodra de bitrate en het formaat zijn geselecteerd, klikt u op de knop "Opslaan" in het verkennervenster. Het bestand wordt geconverteerd en opgeslagen in de map die u hebt opgegeven in de nieuwe indeling.

Aanbevolen: