Thema's Wijzigen Voor Windows 7

Inhoudsopgave:

Thema's Wijzigen Voor Windows 7
Thema's Wijzigen Voor Windows 7

Video: Thema's Wijzigen Voor Windows 7

Video: Thema's Wijzigen Voor Windows 7
Video: КАК УСТАНОВИТЬ ТЕМУ НА Windows 7 2024, Mei
Anonim

Thema's in het Windows 7-besturingssysteem verwijzen naar het kleurenschema van Windows en desktop. De gebruiker kan de kleurenschema's voor elk afzonderlijk account wijzigen.

Thema's wijzigen voor Windows 7
Thema's wijzigen voor Windows 7

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" en klik eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Programma's en bestanden zoeken". Voer de zoekopdracht "kleur" in. Terwijl u tekst invoert in de zoekbalk, verschijnen bovenaan regels met programma's en bestanden die aan de zoekopdracht voldoen.

Stap 2

Zoek in de lijst die verschijnt de regel "Het kleurenschema wijzigen" en klik er eenmaal op met de linkermuisknop. Het dialoogvenster Kleur en uiterlijk van venster wordt geopend en toont voorbeelden van de werkende vensters en het hoofdscherm.

Stap 3

Het instellingengebied "Vensterkleur en uiterlijk" kan ook op een andere manier worden gestart. Open hiervoor het menu "Start" en klik in de lijst aan de rechterkant eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Configuratiescherm". Klik in het instellingenvenster dat wordt geopend op de regel "Scherm". Er wordt een venster met beeldinstellingen geopend, in de lijst links daarin klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Kleurenschema wijzigen".

Stap 4

Selecteer in het geopende venster het gewenste kleurenschema. Open hiervoor de lijst met schema's en klik afwisselend met de linkermuisknop op de regels met de namen van kleurenschema's, of beweeg tussen de regels door op de pijltoetsen omhoog en omlaag op het toetsenbord te drukken. Na het selecteren van een bepaalde regel met de naam van het schema, verandert het veld met voorbeelden. Nadat het gewenste kleurenschema voor werkvensters en gebieden is geselecteerd, drukt u achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "Ok". Het kleurenschema van de werkende vensters zal veranderen zonder de computer opnieuw op te starten.

Stap 5

Doorgaans zijn de standaard kleurenschema's van het Windows-besturingssysteem saai en onaantrekkelijk. In dit opzicht hebben gebruikers de mogelijkheid om het kleurenschema handmatig aan te passen. Om dit te doen, klikt u in het dialoogvenster "Vensterkleur en uiterlijk" op de knop "Overige" en selecteert u verschillende elementen van het venster en werkruimten in het bovenstaande voorbeeld, wijzigt u hun kenmerken (bijvoorbeeld lettertype, kleur, grootte, enz..).

Stap 6

Naast de standaardkleurenschema's voor Windows en de desktop, heeft het Windows 7-besturingssysteem de mogelijkheid om ontwerpopties van externe ontwikkelaars te installeren. Niet-standaard thema's voor Windows 7 kunnen worden gevonden en gedownload op internet, of worden geïnstalleerd vanaf een schijf met officiële toevoegingen en wijzigingen van het besturingssysteem.

Aanbevolen: