Waarom Werkt Geluid Niet Op Mijn Computer?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt Geluid Niet Op Mijn Computer?
Waarom Werkt Geluid Niet Op Mijn Computer?

Video: Waarom Werkt Geluid Niet Op Mijn Computer?

Video: Waarom Werkt Geluid Niet Op Mijn Computer?
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Een moderne personal computer is een complex hightech en productief apparaat. Om te begrijpen waarom geluid niet werkt op een pc, moet u zowel de hardware als de software consequent controleren.

Waarom werkt geluid niet op mijn computer?
Waarom werkt geluid niet op mijn computer?

Het is nodig

Personal computer of laptop, akoestisch systeem

instructies:

Stap 1

Start eerst de systeemeenheid opnieuw op. Het is mogelijk dat het gebrek aan geluid te wijten is aan een softwareprobleem en dat het besturingssysteem na een herstart weer normaal wordt. Controleer de bruikbaarheid van randapparatuur voor audio - luidsprekers, hoofdtelefoons. Zijn ze aangesloten op het lichtnet en correct aangesloten op de systeemeenheid. Luidsprekers zijn meestal uitgerust met een aparte aan / uit-schakelaar met volumeregeling - controleer of de bediening werkt. Als je een andere computer hebt die goed werkt, controleer dan de werking van de audioapparaten erop.

Stap 2

Als de externe audioapparaten correct werken en het geluid nog steeds niet werkt, moet u doorgaan met het controleren van de computerinstellingen. Als u een Windows-besturingssysteem hebt, zoekt u naar het luidsprekersymbool in de rechterbenedenhoek van de monitor. Zorg ervoor dat het symbool niet is doorgestreept. Wanneer u met de muis over het luidsprekerpictogram beweegt en met de linkermuisknop klikt, verschijnt er een afbeelding van de volumeschuifregelaar. Zet de schuifregelaar in de uiterste stand die overeenkomt met het maximale volume.

Stap 3

Controleer of er helemaal geen geluid is of alleen bij het afspelen van multimediabestanden. Als er helemaal geen geluid is, controleer dan of de stuurprogramma's voor uw audiosysteem zijn geïnstalleerd. Om dit te controleren, beweegt u de cursor over het pictogram "Deze computer", selecteert u "Eigenschappen" - "Hardware" - "Apparaatbeheer", het tabblad "Besturing voor geluid, video en games". Een uitroepteken geeft aan dat de vereiste stuurprogramma's ontbreken. U kunt ze downloaden van de officiële websites van de fabrikanten. Als het audio-afspeelapparaat is ingeschakeld en functioneert, maar er is geen geluid of beeld bij het afspelen van een mediabestand, is het duidelijk dat de benodigde codecs voor het afspelen niet zijn geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om ze te downloaden op de officiële websites van de fabrikanten van codec-pakketten.

Stap 4

Als het geluid nog steeds niet verschijnt, is er waarschijnlijk een storing in de geluidskaart. Controleer indien mogelijk of de geluidskaart goed werkt door deze op een andere computer te installeren. Moderne defecte audiokaarten moeten worden vervangen - als de kaart kapot is, moet u een nieuwe kopen om het audiosysteem weer te laten werken.

Stap 5

Als de geluidskaart in goede staat verkeert, moet u controleren op conflicterende software. Installeer het besturingssysteem opnieuw met een eerdere datum. het is mogelijk dat er een serviceroutine of een virus is geïnstalleerd dat de geluidskaart blokkeert. Herstel zal zo'n subroutine verwijderen, zodat duidelijk wordt of dit de oorzaak van de storing is of niet.

Stap 6

Opgemerkt moet worden dat het opnieuw installeren van het besturingssysteem een laatste redmiddel is. Als er geen effect is, wordt aanbevolen om contact op te nemen met een erkend servicecentrum dat uw computer onderhoudt voor gekwalificeerde hulp.

Aanbevolen: