Hoe De Lokale Schijf C . Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Lokale Schijf C . Te Formatteren
Hoe De Lokale Schijf C . Te Formatteren

Video: Hoe De Lokale Schijf C . Te Formatteren

Video: Hoe De Lokale Schijf C . Te Formatteren
Video: Pc Settings | How To Format Local Disk ( C ) ( D ) ( E ) In Computer 2024, Mei
Anonim

Tijdens het gebruik van een computer gebeurt het vaak dat veel verschillende informatie zich ophoopt op een van de lokale schijven die erop staat. Dit heeft tot op zekere hoogte invloed op de snelheid en prestaties van de pc. Om de lokale schijf snel te wissen van onnodige bestanden, kunt u een speciale formatteringsprocedure uitvoeren. Het is eenvoudig en het enige dat van u wordt vereist, is basiskennis, het vermogen om op een computer te werken en wat vrije tijd.

Hoe de lokale schijf C. te formatteren
Hoe de lokale schijf C. te formatteren

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om te formatteren: met behulp van de softwaremogelijkheden van het besturingssysteem, systeemhulpprogramma's en ook via de opdrachtregel. Als u echter niet over voldoende computerervaring beschikt, zal het voor u veel gemakkelijker zijn om de lokale schijf te formatteren met behulp van de formatteringstools van het Windows-systeem zelf.

Stap 2

Voordat u begint met formatteren, moet u alle achtergrondinformatie over dit proces lezen en ervoor zorgen dat de schijf die u hebt gekozen geen systeemschijf is, anders werken onomkeerbare gevolgen in de vorm van het verwijderen van het hele systeem niet en kunt u het vergeten een tijdje met uw computer werken. Vergeet ook niet om, voordat u de procedure start, om te voorkomen dat u belangrijke informatie verliest, alle bestanden die u nodig heeft en de lijst met mappen naar een ander medium over te brengen. Immers, zoals u weet, blijft de schijf na het formatteren volledig leeg.

Stap 3

Nadat al het voorbereidende werk is gedaan, kunt u beginnen met formatteren. Als u meerdere accounts op uw computer heeft, logt u als beheerder in op het systeem en gaat u via het configuratiescherm naar het beheergedeelte. Klik op het gedeelte "Start" - "Configuratiescherm" - "Prestaties en onderhoud" (op sommige computers "Systeem en beveiliging") en selecteer de categorie "Beheerprogramma's". Zoek daarin het tabblad "Computerbeheer" en bekijk alle beschikbare functies.

Stap 4

Zoek de knop "Schijfbeheer" in het menu aan de linkerkant, in het venster dat opent zie je een lijst met alle lokale schijven die op de computer staan. Selecteer onder hen degene die u wilt formatteren. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Formaat" in het menu dat verschijnt. Bevestig de start van de bewerking door op de linkermuisknop of de Enter-toets te klikken en wacht tot de bewerking volledig is voltooid.

Aanbevolen: