Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Controleren
Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Controleren
Video: OTYS Advice 124: Controleer uw pc voor optimaal OTYS gebruik 2024, Mei
Anonim

De moderne gebruiker wordt vaak geconfronteerd met het probleem van het "vertragen" van de computer. Vandaag zullen we twee manieren overwegen om de systeemprestaties te controleren: de eerste - met behulp van Windows Taakbeheer, bekend bij de meeste gebruikers van desktop-PU's, de tweede - met behulp van de Windows Performance Index, op een even handige, maar weinig bekende manier.

Prestatiecontrole
Prestatiecontrole

Het is nodig

Computer, Windows geïnstalleerd, standaardtoepassingen van dit systeem, deze handleiding

instructies:

Stap 1

Als u precies de snelheid van uw systeem wilt weten, dan is deze methode erg handig en geschikt voor meer ervaren gebruikers, omdat deze niet alleen de snelheid van de processor laat zien, maar ook van afzonderlijke onderdelen van de computer. Om het werkniveau voor deze methode te bepalen, moet u op de toetsencombinatie alt="Image" + Ctrl + Delete;

Stap 2

Selecteer Taakbeheer;

Selecteer het tabblad "Prestaties";

En op dit tabblad kunt u zien of uw computer in volledige modus werkt, of dat u hem moet upgraden.

Deze methode kan ook worden gebruikt door met de rechtermuisknop op de opdrachtregel te klikken. Selecteer vervolgens in het contextmenu dat verschijnt Taakbeheer, dat al verschijnt met het tabblad dat we moeten openen.

Stap 3

Windows is uitgerust met een handig hulpprogramma genaamd de Performance Index. Dit product meet de prestaties van uw computer op basis van vijf belangrijke punten en toont de beoordeling van elk ervan, en natuurlijk de algemene. Bovendien kan de totaalscore niet hoger zijn dan de minimumindicator van de componenten. Op dit moment wordt de prestatiebeoordeling berekend van 1 tot 5, 9. En beoordelingen als 6, 0 en hoger liet Microsoft voor later, dat wil zeggen voor krachtigere computers.

Stap 4

Om deze applicatie te gebruiken, heb je nodig:

Log in op het controlepaneel;

Start de Performance Index-applicatie;

Klik op de knop "Controleren";

Dus als uw Windows Performance Index lager dan 3 scoort, moet u overwegen uw machine te upgraden of te vervangen door een nieuwe. Als je boven de 3 hebt laten zien, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Aanbevolen: