Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Controleren
Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Controleren
Video: How to Check your CPU Temperature in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige apparaten waaruit een personal computer bestaat, worden tijdens het gebruik erg heet. Om ze te koelen, worden speciale ventilatoren gebruikt, erop aangesloten of in de systeemeenheid geïnstalleerd.

Hoe u de temperatuur van uw computer kunt controleren
Hoe u de temperatuur van uw computer kunt controleren

Noodzakelijk

  • - AMD-overdrive;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Om oververhitting van bepaalde apparaten en hun daaropvolgende verslechtering te voorkomen, is het noodzakelijk om de temperatuur van afzonderlijke elementen te regelen. Hiervoor zijn op sommige apparatuur temperatuursensoren geïnstalleerd. Download SpeedFan-software en installeer deze. Voer dit hulpprogramma uit nadat de installatie is voltooid.

Stap 2

Open het tabblad "Indicatoren" en bekijk de temperaturen van de gewenste apparaten. Apparatuur waarvan de temperatuur boven het aanbevolen niveau ligt, wordt gemarkeerd met een speciaal bord. Onderaan dit menu staat een lijst met fans. Elk van hen komt overeen met een specifiek apparaat. Verhoog de rotatiesnelheid van de bladen van bepaalde koelers om de temperatuur van de gewenste apparaten te verlagen.

Stap 3

Activeer de functie "Auto ventilatorsnelheid" door het vakje naast het betreffende item aan te vinken. Klik op de knop "Minimaliseren" om het programma in de automatische modus te laten draaien.

Stap 4

Als u met het beschreven hulpprogramma geen toegang krijgt tot de vereiste koelers, installeer dan het ADM OverDrive-programma. Voer het uit en klik op OK in het venster dat verschijnt. Open het menu Ventilatorregeling onder de kolom Prestatieregeling. Verhoog of verlaag de rotatiesnelheden van de benodigde koelers. Verplaats hiervoor de schuifregelaars onder de ventilatorafbeeldingen.

Stap 5

Klik op de knop Toepassen. Dit is nodig om de opgegeven instellingen op te slaan. Klik nu op de knop OK en sluit het programma. Om de temperaturen van de gewenste apparaten in te schatten, kun je andere programma's gebruiken, zoals Speccy of Everest. Houd er rekening mee dat u met deze hulpprogramma's niet de parameters van de apparatuur kunt wijzigen, maar alleen hun status kunt analyseren. Als je volledige toegang tot sommige apparaten nodig hebt, gebruik dan het Riva Tuner-programma.

Aanbevolen: