Hoe Het Computerregister In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Computerregister In Te Voeren
Hoe Het Computerregister In Te Voeren

Video: Hoe Het Computerregister In Te Voeren

Video: Hoe Het Computerregister In Te Voeren
Video: Programmeren...hoe do je dat ? deel 1 - K7 - TXN 4101 2024, Mei
Anonim

Het Windows-register is een speciale database die is ontworpen om informatie over de instellingen van het besturingssysteem en de toepassingssoftware op te slaan. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat de gegevens niet worden opgeslagen in een of meerdere bestanden, maar bij elke opstart van het besturingssysteem opnieuw worden gemaakt op basis van gegevens uit verschillende bronnen. Om dit soort databases te bewerken is speciale software nodig.

Hoe het computerregister in te voeren
Hoe het computerregister in te voeren

instructies:

Stap 1

Gebruik de standaard register-editor die Microsoft bij alle versies van het besturingssysteem levert. Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Register-editor".

Stap 2

Als de weergave van het onderdeel "Deze computer" op het bureaublad is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem, opent u het hoofdmenu op de knop "Start" (door op de WIN-toets te drukken) en klikt u met de rechtermuisknop op het item "Computer". Het contextmenu is in dit geval precies hetzelfde en u moet hetzelfde item "Register-editor" selecteren.

Stap 3

U kunt de editor ook openen via het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's. Om dit te doen, selecteert u Uitvoeren in het menu op de Start-knop of drukt u op de WIN + R-toetscombinatie, typt u regedit in het invoerveld en klikt u op OK of drukt u op Enter.

Stap 4

Gebruik het linker editorvenster om door de registerstructuur te navigeren. De interface van dit programma lijkt erg op de standaard Windows Verkenner - in het linkerdeelvenster zijn er mappen die de overeenkomstige "takken" van het register vertegenwoordigen. Het rechterpaneel bevat variabelen ("sleutels") en de waarden die eraan zijn toegewezen.

Stap 5

Vergeet niet om een back-up te maken van de huidige status van het register voordat u het bewerkt. Onbedoelde wijzigingen in de structuur van het register of variabele waarden kunnen leiden tot een onjuiste werking van applicaties en het besturingssysteem. In het ergste geval stopt het systeem met laden en moet het opnieuw worden geïnstalleerd. De back-upfunctie wordt in het gedeelte "Bestand" van het editormenu geplaatst - u moet het item "Exporteren" erin selecteren en vervolgens de naam van het back-upbestand invoeren en de locatie selecteren om het op te slaan.

Stap 6

Markeer de map of variabele die u wilt wijzigen en klik er met de rechtermuisknop op om toegang te krijgen tot de bewerkingsfuncties. Houd er bij het aanbrengen van wijzigingen rekening mee dat alle wijzigingen in het register direct worden opgeslagen - de editor stelt geen vragen of het nodig is om de wijzigingen op te slaan, zoals bij de meeste programma's het geval is. Er is ook geen functie om de aangebrachte wijzigingen ongedaan te maken.

Stap 7

Sluit het editorvenster als u klaar bent met het register. Hier zijn geen speciale acties vereist om de aangebrachte wijzigingen op te slaan voordat het programma wordt afgesloten.

Aanbevolen: