Start Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Start Uitschakelen
Start Uitschakelen

Video: Start Uitschakelen

Video: Start Uitschakelen
Video: How to Disable Startup Programs in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers proberen ijverig informatie te vinden over het uitschakelen van de Start-knop in Windows-besturingssystemen. In feite is het bijna onmogelijk om het te doen, de ontwikkelaars veronderstelden te beginnen door op deze knop te klikken.

Start uitschakelen
Start uitschakelen

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Het maximale dat kan worden gedaan, is de taakbalk zelf, waarop de knop zich bevindt, verbergen of enkele items uit het huidige menu verwijderen. Om dit te doen, moet u de applet Startmenu-instellingen openen. Klik met de rechtermuisknop op het menu en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Taakbalk" en vink in het blok "Taakbalkontwerp" het vakje "Taakbalk automatisch verbergen" aan. Druk vervolgens achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en OK. Het huidige venster wordt automatisch gesloten, en daarmee de menubalk. Om het te noemen, volstaat het om de cursorfocus naar de onderkant van het scherm te verplaatsen.

Stap 3

Als dit niet genoeg is, is het raadzaam om de instellingen voor het weergeven van items in het menu te wijzigen. Ga hiervoor terug naar de eigenschappen van het menu en selecteer op het tabblad "Menu Start" een stijl ("Klassiek" of "Standaard") en klik vervolgens op de knop "Aanpassen".

Stap 4

Standaard startmenu. Het eerste tabblad "Algemeen" wordt gebruikt om de belangrijkste parameters te configureren die het meest worden gebruikt: de grootte van de pictogrammen en het aantal weergegeven programma's.

Stap 5

Om het blok van de laatst actieve applicaties te wissen, moet u op de knop "Wissen" klikken en de tellerwaarde op nul zetten met behulp van de onderste knop met de afbeelding van een driehoek. Om de programma's te verbergen waarmee u toegang hebt tot internet en e-mail kunt controleren, moet u de bijbehorende items uitschakelen.

Stap 6

Klik op het tabblad "Geavanceerd". Hier kunt u absoluut alle items inactief maken. Maar houd er rekening mee dat voor sommige regels een simpele klik op het selectievakje (vierkantje met een vinkje) voldoende is, voor andere moet u de optie "Dit element niet weergeven" selecteren. Klik achtereenvolgens op de knoppen OK, Toepassen en OK om de geopende vensters te sluiten.

Stap 7

Klassiek startmenu. Alles is veel eenvoudiger voor deze menustijl. Om enkele blokken te verwijderen, selecteert u na het indrukken van de knop "Configureren" het item "Verwijderen", markeert u de benodigde elementen en klikt u op de knop "Verwijderen". In het dialoogvenster dat verschijnt, antwoordt u positief door de knop "Ja" te selecteren. Sluit de instellingenvensters door tweemaal op OK te klikken.

Aanbevolen: