De Webcam Uitschakelen

Inhoudsopgave:

De Webcam Uitschakelen
De Webcam Uitschakelen

Video: De Webcam Uitschakelen

Video: How to Disable Webcam Windows 10 2022, December
Anonim

Je ziet er slecht uit vandaag en je hebt een belangrijk Skype-gesprek met een klant of klant. Of misschien klopt je soulmate op je videochat en wil je niet dat hij of zij je "zo" ziet. Je kunt dit natuurlijk rechtstreeks zeggen en aanbieden om via spraak- of sms-berichten te communiceren, maar niet iedereen zal dit begrijpen. Soms kan het zelfs wrevel veroorzaken. Hoe uit deze situatie te komen? Zet gewoon de webcam uit.

De webcam uitschakelen
De webcam uitschakelen

Het is nodig

Windows-computer, webcam

instructies:

Stap 1

Als u op een vaste computer werkt en de webcam een ​​extern apparaat is, koppelt u gewoon de camerakabel los van de connector op de systeemeenheid. Als je een laptop hebt en er is een webcam in ingebouwd, gebruik dan de instellingen van de parameters van je computer.

Stap 2

Om de camera uit te schakelen, hebt u het Windows Configuratiescherm nodig. Zij is verantwoordelijk voor het instellen van de parameters van de computer. Om het te vinden, klikt u op de Start-knop in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Configuratiescherm".

Stap 3

U kunt ook de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad gebruiken. Dubbelklik erop. Selecteer in de bovenste regel van het geopende venster "Configuratiescherm openen".

Stap 4

U komt dus in het "Configuratiescherm". Wat is het volgende? Zoek het item "Apparaatbeheer" in de weergegeven lijst en klik erop met de linkermuisknop. Het systeem geeft een lijst weer met apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Zoek naar het item "Beeldapparaten" in de lijst en klik erop. In de vervolgkeuzelijst toont het systeem een ​​lijst met apparaten van deze categorie. Een van deze apparaten wordt je webcam.

Stap 5

Selecteer het in de lijst en klik met de rechtermuisknop op de naam. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Uitschakelen". Het systeem laat u weten dat het uitschakelen van het apparaat betekent dat het niet meer werkt. Als u niet van gedachten bent veranderd over het uitschakelen van de webcam, klikt u op de knop "Ja" (als u in de toekomst de webcam opnieuw moet inschakelen, selecteert u gewoon het item "Activeren" in hetzelfde menu).

Stap 6

Daarna kunnen alle geopende instellingenvensters worden gesloten. De webcam is al uitgeschakeld. Houd er echter rekening mee dat na het opnieuw opstarten van het besturingssysteem de webcam weer zal werken. Dat wil zeggen, elke keer dat u opnieuw opstart, moet u uw webcam handmatig uitschakelen via het Windows "Configuratiescherm".

Populair per onderwerp