Een Schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren
Een Schijf Formatteren

Video: Een Schijf Formatteren

Video: Een Schijf Formatteren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn er situaties waarin een gebruiker van een personal computer geen informatie naar een dvd-rw- of cd-rw-schijf kan schrijven. Dit probleem treedt meestal op vanwege een ontbrekende formaatbewerking.

Een schijf formatteren
Een schijf formatteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een schijf op een pc te formatteren. In de regel heeft het besturingssysteem van de computer ingebouwde hardware waarmee u gemakkelijk alle media kunt formatteren die zich in de schijf van de computer bevinden of die via de USB-poort zijn aangesloten.

Stap 2

Plaats de schijf in het station van uw computer. Wacht vervolgens terwijl het systeem automatisch scant. In de regel zijn er momenten waarop de gebruiker zelfstandig naar de map "Deze computer" moet gaan. Zoek vervolgens de schijfnaam die overeenkomt met de schijf die in het station is geplaatst. Het kan bijvoorbeeld worden genoemd als "Disk H" of iets dergelijks.

Stap 3

Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer het item met de naam "Formatteren" in het contextmenu. Met deze bewerking kunt u de media volledig formatteren. Het is ook vermeldenswaard dat alle informatie van deze schijf volledig wordt verwijderd. Als er geen gegevens op staan, zet ze dan over naar een ander medium of naar een lokale schijf van een personal computer.

Stap 4

U moet een paar minuten wachten voordat het systeem de schijf volledig heeft geformatteerd. Zodra de bewerking is voltooid, zal het systeem u hiervan op de hoogte stellen. Vergeet ook niet dat schijven van dit formaat een groot aantal keren kunnen worden geformatteerd en herschreven. Statistieken tonen echter aan dat het niet de moeite waard is om dit soort media meer dan drie keer te gebruiken, omdat de informatie dan met verschillende fouten wordt vastgelegd en het schijfoppervlak zeer zwaar beschadigd is.

Stap 5

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het formatteren van een schijf op een computer niet moeilijk is, omdat er allemaal tools zijn geïnstalleerd om een dergelijke bewerking uit te voeren. Zelfs een beginnende gebruiker kan het aan.

Aanbevolen: