Een Tweede Toetsenbord Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Toetsenbord Aansluiten
Een Tweede Toetsenbord Aansluiten

Video: Een Tweede Toetsenbord Aansluiten

Video: Een Tweede Toetsenbord Aansluiten
Video: How To Connect Two Monitors To One PC : Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het in een laptop ingebouwde toetsenbord lijkt voor velen oncomfortabel. Als ze thuiskomen, sluiten ze er een extern toetsenbord op aan. Het gebruik van twee toetsenborden met een desktopcomputer kan ook in een aantal situaties handig zijn.

Een tweede toetsenbord aansluiten
Een tweede toetsenbord aansluiten

instructies:

Stap 1

Als je een tweede toetsenbord op de USB-interface gaat aansluiten, zoek dan eerst naar een PS/2-toetsenbordemulatiefunctie in het CMOS-configuratieprogramma. Anders werkt het tweede toetsenbord dat u hebt aangesloten niet in DOS en Windows 95 en Linux met kernel tot en met 2.2, en in Windows 98 alleen met stuurprogramma's. In Linux met kernel 2.4 inclusief, evenals Windows XP, Vista en 7, zal het tweede toetsenbord werken, ongeacht of de PS/2-emulatiemodus is ingeschakeld in het BIOS, maar het openen van CMOS Setup vanaf een USB-toetsenbord is misschien niet mogelijk. Ook reageert de GRUB-bootloader mogelijk niet op toetsaanslagen op een USB-toetsenbord, zelfs niet in emulatiemodus.

Stap 2

Een laptop heeft meestal maar één PS/2 aansluiting, en die is gratis, tenzij er een muis op is aangesloten. In het CMOS Setup-hulpprogramma kunt u kiezen welke interface op deze connector wordt weergegeven - voor het toetsenbord of voor de muis. Als u een PS/2-muis gebruikt, sluit u het toetsenbord via USB aan en vice versa. Selecteer de PS / 2-interfacemodus correct in CMOS-setup.

Stap 3

Als het eerste toetsenbord via de USB-interface op de computer is aangesloten, sluit u het tweede aan via een andere zelfde connector of via de PS/2-connector, afhankelijk van de interface waarmee het is uitgerust.

Stap 4

Het aantal toetsenborden dat in een computer voor USB-poorten kan worden gebruikt, wordt alleen beperkt door de capaciteit van de interface en door het aantal connectoren. Een modern toetsenbord trekt een stroom van ongeveer 20 mA, wat relatief laag is. Onthoud echter dat als u geen vrije connectoren laat, u geen flashdrives op de computer kunt aansluiten, tenzij u eerst een van de toetsenborden loskoppelt.

Stap 5

U kunt combinaties van meerdere toetsen zowel vanaf één toetsenbord als vanaf twee tegelijk indrukken. Probeer bijvoorbeeld tekst naar het klembord te kopiëren door op het ene toetsenbord op "Control" en op het andere op "C" te drukken. Op dezelfde manier kunt u en tegelijkertijd op drie toetsen drukken met behulp van één, twee of drie toetsenborden in elke combinatie.

Aanbevolen: