Een Tweede Monitor Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Monitor Aansluiten
Een Tweede Monitor Aansluiten

Video: Een Tweede Monitor Aansluiten

Video: Een Tweede Monitor Aansluiten
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, April
Anonim

Als u twee monitoren op één systeemeenheid wilt aansluiten, overweeg dan een paar nuances. Het is niet alleen nodig om beide apparaten correct aan te sluiten, maar ook om hun synchrone werking te configureren.

Een tweede monitor aansluiten
Een tweede monitor aansluiten

instructies:

Stap 1

Onderzoek de connectoren op beide monitoren. Het feit is dat computervideokaarten in de regel zijn uitgerust met twee of drie videosignaaltransmissiekanalen. Dit zijn meestal DVI- en VGA-connectoren. Veel oudere monitoren hebben alleen een VGA-aansluiting. Om twee monitoren met deze kanalen aan te sluiten, moet u een extra DVI-VGA-adapter of soortgelijke kabel aanschaffen. Uiteraard is de kwaliteit van een analoog signaal onvergelijkbaar met een digitaal signaal.

Stap 2

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen. Sluit de tweede monitor aan op netstroom en schakel deze in. Sluit dit beeldscherm aan op de geselecteerde videoconnector op uw computer. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen. Zoek het submenu "Beeldscherm" en open het item "Extern beeldscherm aansluiten".

Stap 3

Klik op de knop "Zoeken" bovenaan het menu dat verschijnt. Wacht tot het tweede display is gedefinieerd. Bedenk nu welke van de monitoren de belangrijkste zal zijn. Selecteer de grafische afbeelding en activeer het item "Maak dit scherm het hoofdscherm". Deze optie bevindt zich onderaan het werkvenster.

Stap 4

Selecteer de optie voor synchrone werking van beide monitoren. Er zijn twee hoofdtypen: duplicatie en uitbreiding. De eerste optie wordt meestal gebruikt bij het aansluiten van een tv of projector. Na activering wordt op beide displays een identiek beeld weergegeven. Met Expand Screen krijg je één bureaublad met twee schermen.

Stap 5

Activeer de functie die bij je past. Onthoud dat wanneer u de optie Duplicate Screens gebruikt, de resoluties van beide monitoren automatisch worden uitgelijnd. Dit kan ertoe leiden dat een breedbeeldmonitor die Full HD-resolutie ondersteunt, afbeeldingen van lagere kwaliteit weergeeft.

Aanbevolen: